//El Pla acull una jornada de pedra seca organitzada per la URV

El Pla acull una jornada de pedra seca organitzada per la URV

La jornada s’ha dut a terme a la Casa de la Vila, analitzant les edificacions de la pedra seca a partir de tres ponències i unes conclusions finals

per | 2020-02-08 12:35:1008/02/2020 12:35 | 0 comentaris

Al Pla de Santa Maria, aquest dissabte 8 de febrer s’ha fet una jornada sobre la pedra seca organitzada per la Universitat Rovira i Virgili, a la Casa de la Vila.

Les jornades es contextualitzen dins de les iniciatives d’estudiar l’arquitectura i els sistemes constructius vernacles de Tarragona. Amb aquesta iniciativa s’ha vist que la comprensió constructiva d’aquestes arquitectures passa per l’enteniment de diferents tècnics, pel que els antropòlegs, els arquitectes, els paisatgistes i els arqueòlegs formen part obligatòria del coneixement base d’aquestes edificacions. Amb aquest precepte s’ha organitzat aquesta jornada pel que s’ha pogut discutir, de forma distesa, sobre els aspectes més importants de la pedra seca.

La jornada ha donat el tret de sortida a partir de dos quarts de 10 del matí, després de la recepció dels participants. Seguidament s’han fet diverses taules rodones paraŀleles: Pedra seca i societat, Pedra seca i tècnica, Pedra Seca i patrimoni. Per acabar hi hagut les conclusions.

Deixa un comentari