//El Museu d’Alcover participa en el Fòrum dels Museus de Catalunya

El Museu d’Alcover participa en el Fòrum dels Museus de Catalunya

Ho va fer parlant sobre les limitacions de plantilles en els museus locals

per | 2019-06-10 11:44:4110/06/2019 11:44 | 0 comentaris

El Museu d’Alcover va participar el 5 de juny en el primer Fòrum dels Museus de Catalunya que es va celebrar al Museu del Disseny de Barcelona. En concret hi va participar la seva directora, Ester Magriñà, i la treballadora Irina Cervera.
La seva intervenció va consistir a presentar les propostes de millora i les aportacions dels professionals del sector recollides durant els darreres mesos en l’espai virtual del fòrum, concretament sobre el equips que conformen les plantilles i les limitacions que tenen actualment. La finalitat del fòrum presencial, que es preveu que tingui continuïtat, és crear una plataforma de reflexió i treball sobre com aconseguir uns museus més socials.
En el Fòrum també hi va haver la participació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, del Museu de Solsona o del Museu d’Art de Girona, entre altres.

Els temes tractats en el Fòrum van sortir a partir d’un procés de debat en format virtual, fet entre febrer i maig, en què els participants van donar la seva visió sobre els museus i els reptes que han d’afrontar.
D’aquestes propostes en van destacar dues: el repte d’aconseguir uns museus d’alt valor públic i la preocupació per la situació de les organitzacions dels museus. Totes aquestes propostes es van recollir en format virtual i van ser els que es van tractar en el Fòrum de dimecres.

Deixa un comentari