14.7 C
Valls
Dissabte, Març 28, 2020

El Morell reclama a la Generalitat que faci estudis sobre la qualitat de l’aire

L’Ajuntament del Morell ha tornat a reclamar, un cop més, que sigui la Generalitat de Catalunya, des del Departament de Medi Ambient i vehiculat a través de la Taula de la Qualitat de l’Aire, qui s’encarregui de realitzar els estudis sobre la qualitat de l’aire al territori.
Així ho ha exposat Pere Guinovart, que aposta per “buscar un punt d’equilibri entre els ajuntaments i l’administració” per treballar en comú en aquest sentit. “No volem buscar cap enfrontament”, ha insistit, “però cal que siguem exigents i, de forma conjunta, tirem endavant un estudi que inclogui el polígon nord i el polígon sud del complex petroquímic”. A la vegada, ha manifestat la voluntat del Morell, “no només de fer un estudi de l’aire, sinó també de la salut i de la repercussió que tenen els volàtils orgànics al nostre entorn”.

Aquest dimarts, 19 de febrer, s’han retirat els equips de captació que la UPC ha utilitzat per realitzar el quart estudi de la qualitat de l’aire al Morell. La presa de mostres va començar el 17 de gener i s’ha desenvolupat al llarg de 21 dies (amb algunes aturades causades per factors meteorològics).
En concret, durant el darrer mes s’ha controlat la presència d’1,3 butadiè i d’altres compostos orgànics volàtils que tenen impacte sobre la salut i que no estan regulats legislativament.
Els resultats, després de processar i analitzar les mostres, es faran públics en el termini aproximat d’un mes.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

VÍDEO | Continuen les sancions a persones que trenquen el confinament als barris de Valls

D'ençà que va entrar en vigor el decret de l'estat d'alarma, la Policia Local de Valls ha sancionat a 36 persones i n'ha detingut a 2

El govern espanyol paralitza l’activitat dels treballadors no essencials a partir de dilluns i fins al 9 d’abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu paralitzarà l'activitat dels treballadors dels serveis no essencials

“Treballem amb unes condicions precàries i que posen en risc els residents”

Treballadors de la Residència Ballús de Valls denuncien que treballen amb unes condicions "precàries" i que posen en risc els residents.

Tres morts en les últimes 24 hores al Camp de Tarragona per Covid-19

Durant el dia d'avui s'han produït 78 nous casos al Camp de Tarragona

El Govern destinarà 61 MEUR a les administracions locals per “reforçar” la liquiditat pressupostària

El Govern destinarà 61 milions d'euros a les administracions locals per "reforçar" la liquiditat pressupostària.