//El Morell reclama a la Generalitat que faci estudis sobre la qualitat de l’aire

El Morell reclama a la Generalitat que faci estudis sobre la qualitat de l’aire

El Morell és l’únic municipi que, per ara, continua tirant endavant nous estudis sobre la qualitat de l’aire. El consistori morellenc hi ha destinat 14.000 euros

per | 2019-02-19 16:08:2919/02/2019 16:08 | 0 comentaris

L’Ajuntament del Morell ha tornat a reclamar, un cop més, que sigui la Generalitat de Catalunya, des del Departament de Medi Ambient i vehiculat a través de la Taula de la Qualitat de l’Aire, qui s’encarregui de realitzar els estudis sobre la qualitat de l’aire al territori.
Així ho ha exposat Pere Guinovart, que aposta per “buscar un punt d’equilibri entre els ajuntaments i l’administració” per treballar en comú en aquest sentit. “No volem buscar cap enfrontament”, ha insistit, “però cal que siguem exigents i, de forma conjunta, tirem endavant un estudi que inclogui el polígon nord i el polígon sud del complex petroquímic”. A la vegada, ha manifestat la voluntat del Morell, “no només de fer un estudi de l’aire, sinó també de la salut i de la repercussió que tenen els volàtils orgànics al nostre entorn”.

Aquest dimarts, 19 de febrer, s’han retirat els equips de captació que la UPC ha utilitzat per realitzar el quart estudi de la qualitat de l’aire al Morell. La presa de mostres va començar el 17 de gener i s’ha desenvolupat al llarg de 21 dies (amb algunes aturades causades per factors meteorològics).
En concret, durant el darrer mes s’ha controlat la presència d’1,3 butadiè i d’altres compostos orgànics volàtils que tenen impacte sobre la salut i que no estan regulats legislativament.
Els resultats, després de processar i analitzar les mostres, es faran públics en el termini aproximat d’un mes.

Deixa un comentari