//El Morell presentarà els resultats de l’estudi de qualitat de l’aire

El Morell presentarà els resultats de l’estudi de qualitat de l’aire

Les conclusions es faran públiques dijous, 14 de març, a dos quarts de 8 del vespre al Teatre Auditori. Les mostres han estat preses en les darreres setmanes

per | 2019-03-11 17:05:3111/03/2019 17:05 | 0 comentaris

L’Ajuntament del Morell, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Plataforma Cel Net presentaran, aquest dijous, 14 de març, a dos quarts de 8 del vespre al Teatre Auditori, els resultats del quart estudi sobre la qualitat de l’aire al municipi. Es tracta d’un encàrrec del consistori morellenc que dona continuïtat als tres estudis anteriors que s’han dut a terme al territori, en l’àmbit d’influència del polígon nord del complex petroquímic, i que es van presentar el juny del 2014, el novembre del 2015 i el febrer del 2017. A l’acte hi participaran diferents representants del consistori morellenc, de la UPC i de la Plataforma Cel Net.

El Laboratori del Centre de Medi Ambient de la UPC ha estat l’encarregat de realitzar els treballs. Així, a través de diversos equips de captació, han pres mostres durant 21 dies i hi han analitzat la presència d’1,3 butadiè i d’altres compostos orgànics volàtils que tenen impacte sobre la salut i que no estan regulats legislativament. Amb l’estudi s’obtindran noves mesures que, comparades amb les d’estudis anteriors, permetran mostrar l’evolució de la qualitat de l’aire en el temps. Una evolució que, des que es van iniciar els estudis, ha anat millorant.

Deixa un comentari