//El castell dels Garidells i el seu entorn tornaran a lluir

El castell dels Garidells i el seu entorn tornaran a lluir

A finals d'aquest novembre està previst que s'adjudiquin el projecte de consolidació del castell i el de rehabilitació del camí d'accés i dignificació de l'entorn

per | 2019-11-08 13:00:4108/11/2019 13:00 | 0 comentaris

El projecte de dignificació i millores al castell dels Garidells i voltants, una necessitat al municipi des de fa anys, ja comença a veure la llum. Tant la consolidació d’aquest espai emblemàtic dels Garidells com la recuperació de l’entorn i el camí d’accés ja estan licitades, i es preveu que a finals d’aquest mes de novembre s’adjudiquin per tal de donar inici a les obres.

El cost total aproximat de les obres de consolidació del castell —declarat BCIN però que actualment es troba en risc d’esfondrament— és d’uns 120.000 €. Consistirà sobretot en la consolidació de totes les parets i la torre, però també s’hi duran a terme tasques de prospecció arqueològica, tal com marca la normativa dels béns culturals d’interès nacional (BCIN).

L’altre projecte d’actuació en aquesta zona dels Garidells serà la rehabilitació i pavimentació del camí d’accés al castell, amb un cost aproximat de 86.000 €. Aquest projecte consistirà a arranjar la traça de camí existent, que arrenca a la carretera TV-2232 i puja fins a la falda sud del castell, i il·luminar el recorregut. També preveu l’enjardinament dels voltants del camí, el condicionament de l’antiga era a la part superior del camí, la dotació de serveis d’aquesta era i del castell, així com la millora de la il·luminació de la plaça d’accés al castell.

Aquestes millores permetran tenir un nou espai a disposició del municipi, a més de suposar una millora en els serveis —entre els quals hi haurà la implantació d’una xarxa wifi pública municipal— i la possible creació d’un circuit cultural turístic. El projecte també permetrà tenir un nou punt d’accés al nucli antic de la població.

Per tal de finançar els dos projectes, l’Ajuntament dels Garidells va presentar-se a diverses subvencions, de les quals, per ara, ja se n’han aprovat quatre. Dues, de 45.000 € cadascuna, provenen del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Una altra, d’uns 6.500 € aproximadament, correspon a la subvenció del PAM de la Diputació i, finalment, la quarta subvenció atorgada és de 39.900 € i prové del Departament de Presidència de la Generalitat. Ara l’Ajuntament està pendent de rebre la resolució d’una convocatòria del Departament de Cultura de la Generalitat, de la qual s’espera rebre entre uns 15.000 i 20.000 €. Això suposaria, per tant, que el cost dels projectes es cobriria en prop d’un 75% per aquestes subvencions.

Deixa un comentari