Amb la tornada de la imatge de la Mare de Deu del Roser al santuari procedent de l’església parroquial el migdia d’aquest dissabte, 7 d’octubre, va concloure de manera oficial els actes del 450è aniversari de l’ermita vallmollenca, organitzada per l’Associació d’Amics de l’Ermita del Roser de Vallmoll que s’han dut a terme durant tot l’any i que en la darrera setmana s’han intensificat amb misses.

Diverses entitats i associacions del poble estan participant en aquesta recta final dels actes perquè durant tots aquests dies es van fer ofrenes i misses dedicades a una finalitat i cada dia una entitat ha fet l’ofrena. Unes misses i ofrenes que en la majoria dels casos s’han fet a l’ermita del Roser a les 8 del vespre.

Ahir, de manera excepcional, es va traslladar la imatge de la Mare de Déu del Roser per primera vegada en els darrers cinquanta anys de l’ermita a l’església parroquial, una processó nocturna amb ciris, elements festius i música de grallers.

Avui, a les dotze del migdia al temple parroquial es farà el solemne ofici acompanyat per l’orgue i les veus del Cor Audite de Valls. En finalitzar s’ha fet la tornada de la Mare de Déu del Roser al lloc en processó fins a l’ermita, acompanyada per elements festius locals per donar la rúbrica final a la festa.