//Arriba una important proposta terapèutica i educativa a Aiguamúrcia

Arriba una important proposta terapèutica i educativa a Aiguamúrcia

per | 2016-07-27 13:37:5527/07/2016 13:37 | 0 comentaris

El bonic hotel rural de Cal Ros, situat a Aiguamúrcia, que va tancar portes el 2008, tornarà a tenir vida en un futur immediat i a generar activitat econòmica.

La direcció tècnica la durà a terme Amalgama-7, que és una institució privada concertada amb l’Administració pública i experta en l’atenció terapèutica i educativa a adolescents, joves i les seves famílies.

Aquest espai acollirà un equipament especialitzat adreçat a nois i noies adolescents que ho requereixin. Segons les dades del darrer informe PISA, els alumnes amb fracàs escolar (és a dir, que no graduen l’ESO) arriba a l’Estat espanyol al 21,9%. En la majoria dels casos, aquests adolescents no presenten coeficients intel·lectuals baixos, ans al contrari. Des de l’experiència d’Amalgama-7, les seves dificultats escolars no es deuen a raons intel·lectuals, sinó essencialment desmotivacionals, la qual cosa no afecta només al rendiment a l’escola, sinó també, i en molts casos, al desencaix familiar i social.

En aquest sentit, els residents de Cal Ros gaudiran d’unes magnífiques instal·lacions, des de tres eixos principals: l’escola, l’esport i la natura. I seran atesos per un equip professional interdisciplinari de l’àmbit clínic, acadèmic i socioeducatiu. L’equipament entrarà en funcionament de manera progressiva i està previst que generi a l’entorn d’uns setanta llocs de treball de manera directa, a més dels llocs de treball que ja està generant la primera fase de posada en funcionament o els que pugui generar de manera indirecta en el futur.

Des d’Amalgama-7 volen agrair la bona acollida que han tingut per part de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia, de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari