10.2 C
Valls
Dimecres, Febrer 26, 2020

Apareixen importants restes papereres artesanals al Molí del Racó de la Riba

L’Ajuntament de la Riba està molt més que satisfet després del que s’ha trobat a l’interior del Molí del Racó des del punt de vista de restes de l’antic molí paperer que havia estat en aquest immoble ubicat al carrer Costa Baixa, 3, just al darrere de la Casa de Cultura.
L’edifici va ser comprat el setembre del 2015. Un edifici de tres plantes de 217 metres quadrats cadascuna. A la planta baixa hi havia el molí paperer i l’antic escorxador ribetà, i la resta estava habitada fins fa pocs anys.

Ràpidament es va procedir a la retirada de gran quantitat de runa que hi havia en els baixos de l’immoble. A mesura que es treia la runa van anar apareixent per sorpresa les restes de l’antic molí de paper artesanal que hi havia. Davant del que anava apareixen es van contractar els serveis d’un arqueòleg, Oriol Achón, que ha dirigit la neteja fins ara. La zona on hi ha les restes de l’antic molí que va funcionar de manera artesanal fins fa uns 150 anys -quan va aparèixer la industrialització del sector- abracen tres espais que hi ha als baixos -també el que havia estat l’antic escorxador.

L’Ajuntament de la Riba ha encarregat a un arquitecte que faci el projecte corresponent per així poder anar a buscar recursos a altres administracions, especialment a la Diputació i a Cultura de la Generalitat. Si no hi ha imprevistos, d’aquí a uns mesos el projecte estarà fet. El que es vol fer en aquest edific és el següent: un molí paperer per mostrar a tothom com es feia el paper de manera artesanal i convertir aquest espai en un reclam turístic pel municipi. La importància d’aquest molí ve del fet que les restes que s’hi han trobat estan en bon estat, que és al centre del poble i que té bon accés, a més de ser un bé municipal.

A més a més, cal destacar que la primera planta de l’edifici servirà per a altres usos culturals i promocionals com un espai per difondre els ribetans il·lustres, un espai per mostrar el que s’ha trobat en el jaciment de la Cansaladeta i un espai per promocionar les fonts que hi ha al llarg del Brugent. Ara bé, la resposta a la pregunta quan s’obrirà al públic aquests espai, encara és molt difusa: la visió més optimista és que s’obri en un any i mig, però tot fa pensar per la feina que encara queda per fer, que serà més tard.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Consell d’Alcaldes passa a dir-se Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, en un plenari de tràmit amb només tres punts de l’ordre del dia, ha aprovat per...

La CGT presenta el preavís per a la vaga del 8-M

La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de...

La presidenta de la Diputació visita la Llar d’Infants L’Espígol i la fàbrica Rosa Gres de Vallmoll

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha dut a terme una visita institucional a Vallmoll dins del cicle de...

Agricultura desencalla les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les...