//Alcover tindrà un pressupost pel 2020 de 6 milions d’euros

Alcover tindrà un pressupost pel 2020 de 6 milions d’euros

S'ha aprovat en el plenari d'aquest dilluns. Apc i JxCat han votat a favor mentre que ERC i la CUP han votat en contra

per | 2019-12-09 21:32:1709/12/2019 21:32 | 0 comentaris

L’Ajuntament d’Alcover tindrà un pressupost municipal de més de 6.168.519 euros per l’any 2020 dels quals 6.055.021 és de l’ajuntament, 84.835 del Patronat del Museu Municipal i 28.663 de la ràdio municipal. Un pressupost que s’ha aprovat en el plenari d’aquest dilluns 9 de desembre. Un pressupost aprovat pels vots de l’equip de govern i del vot del regidor de Junts per Alcover, mentre que els grups de la CUP i d’ERC han votat en contra.

Un pressupost que es de 325.000 euros més que el de l’any passat –un 5’37%-. Un pressupost en que en l’exposició global del pressupost, l’alcalde Robert Figueras va explicar que l’increment  és per l’actualització de les ordenances municipals –augment de la recaptació- i per l’increment de les subvencions d’altres administracions com per exemple com la de l’Institut Català de l’Energia per posar un punt ràpid de recàrrega elèctrica o de la subvenció de Cultura de la Generalitat i del Ministeri de Foment al Convent de les Arts. Uns pressupostos on hi ha un increment dels salaris municipals del 2%, un increment dels serveis municipals i millor eficiència energètica en les instal.lacions municipals, contempla  la construcció de la planta de biomassa, on es posarà un punt de recàrrega per cotxes elèctrics, hi haurà millores als carrers de la zona del Mas de Moresc –millores elèctriques i d’eliminació de barreres arquitectòniques-, un pressupost on contempla millores en els accessos de les urbanitzacions el Serradalt, la Cabana o el Camí dels Muntanyans entre altres coses.

ERC va argumentar el seu vot contrari perquè el pressupost no inclou el Pla d’Habitatge que contemplava el pressupost d’enguany –motiu que en el seu moment va votar a favor-  i que no s’ha fet res i que ara desapareix, a més de que el pressupost  no hi ha cap inversió en habitatge per lloguer d’habitatge i sobretot al casc antic. En aquest punt l’alcalde va explicar que es cert que no s’ha fet el Pla d’Habitatge previst però no és cert que no s’ha fet res en aquest sentit, i ha anunciat l’acord amb l’Incasol per fer un estudi  que faci una avaluació  de l’habitatge en lloguer social i que sigui Incasol qui programi l’execució directe o indirecta del que indiqui aquest estudi. Malgrat això ERC va mantenir el vot en contra.

Pel que fa al grup de la CUP va destacar que era positiu que s’hagi fet reunions previs al pressupost per parlar del pressupost –reunió del 21 de novembre, junta de portaveus i comissió informativa-. Malgrat això hi havia punts que per ells són prioritaris i que el pressupost no contemplava com exemple el tema de l’habitatge social o més inversió en  els temes socials  entre altres. I això darrer és el que fet que votessin en contra, malgrat que deixar la porta oberta en que en propers pressupostos es puguin incloure les seves reivindicacions i la situació sigui diferent.

Per la seva banda el regidor de Junts per Alcover va remarcar que malgrat que hi havia coses a millorar i temes importants com una futura residencia de gent gran que no es contempla en el pressupost, el fet de incloure una proposta seva que es considera vital com fer un estudi d’estalvi energètic de les instal.lacions municipals, ha fet que el seu vot anés de l’abstenció al vot favorable.  Vot favorable on l’equip de govern, tant en veu d l’alcalde com del portaveu d’ApC, van destacar i agrair.

Deixa un comentari