10.2 C
Valls
Dimecres, Febrer 26, 2020

Alcover aprova pujades significatives d’impostos i taxes

L’Ajuntament d’Alcover ha aprovat una profunda revisió o modificació de les ordenances fiscals pel 2020 en la sessió plenària celebrada aquest dimecres 9 de setembre a patir de les 7 de la tarda, un ple llarg i feixuc que es va durar dues hores. Això significa adaptar-les el millor possible al cost real dels serveis, això representa increments moltes d’elles especialment algunes de les considerades més sensibles a la majoria de les butxaques dels contribuents com són escombraries, IBI urbà, aigua, clavegueram entre altres.
Unes modificacions en que ApC com equip de govern va votar totes a favor, la CUP en la majoria va votar en contra d’aquests increments, JxCat va votar entre a favor i l’abstenció -en cap cas va votar en contra- i ERC va estar, majoritàriament, entre el vot en contra i l’abstenció.
En síntesi les modificacions han estat:
.- IBI urbà puja, desprès de quatre anys, el coeficient del 0’58 al 0’60 que representa un increment del 3’44% de la gran majoria dels rebuts malgrat les bonificacions en alguns casos. Aquí votaren a favor ApC i JxCat ; la CUP i ERC en contra.
.- Impost de vehicles puja l’IPC. Va votar a favor ApC i JxCat, ERC es va abstenir i la CP votar en contra.
.- Impost d’obres s’han fet modificacions en quan a les bonificacions del 50% en el cas de que es facin obres en el nucli antic per posar un negoci de restauració. Tots van votar a favor.
.- Impost de plusvàlues es puja la quota a un 2,55% dels beneficis obtinguts en la venta d’un immoble. Sinó hi ha beneficis no es paga la plusvàlua. Votaren a favor ApC i JxCat, en contra la resta dels grups
.- Increment de la taxa dels documents administratius. Increments lleugers que únicament votaren en contra la CUP.
.- Clavegueram on l’augment es del 13%. Una modificació que no s’havia adaptat des del 2011. Votaren a favor ApC, JxCat va optar per l’abstenció mentre que la CUP i ERC votaren en contra.
.- La taxa de les escombraries puja un 22% per la pujada dels costos i del dèficit del servei. Voten a favor ApC, JxCat s’absté i ERC i la CUP voten en contra.
.-Increment la taxa de l’ús comercial del telemàtic. Tots votaren a favor menys la CUP que va votar en contra.
.- L’aigua. La pujada és la taxa és del 14% en el tram mes baix i de mes del 30% en els trams mes alts de consum. Votaren a favor ApC, JxCat va votar per l’abstenció i ERC i CUP votaren en contra.
.- La taxa de l’ús de la Llar d’Infants on l’increment es del 1’9%. ApC i JxCat votaren a favor, ERC va optar per l’abstenció i la CUP va votar en contra.
.- La resta de modificacions de les ordenances com l’IAE que no s’adapta dels del 2007, el de reserves d’aparcaments públics per persones amb mobilitat reduïda entre altres foren aprovades per unanimitat.
En el plenari també es van aprovar dues modificacions de crèdit aplicant el superàvit pressupostari del 2018: una de 171.500 euros per la millora del Pont de Goi en la segona fase i una altra de 109.800 euros destinada a reduir el deute municipal.

Els detalls del plenari, les explicacions i arguments per donar el significat dels vots en l’edició de paper de El Vallenc.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Consell d’Alcaldes passa a dir-se Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, en un plenari de tràmit amb només tres punts de l’ordre del dia, ha aprovat per...

La CGT presenta el preavís per a la vaga del 8-M

La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de...

La presidenta de la Diputació visita la Llar d’Infants L’Espígol i la fàbrica Rosa Gres de Vallmoll

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha dut a terme una visita institucional a Vallmoll dins del cicle de...

Agricultura desencalla les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les...