//“Titelles i contes castellers”, la primera activitat programada pel Museu Casteller

“Titelles i contes castellers”, la primera activitat programada pel Museu Casteller

Amb la desaparició de dos enxanetes arrencava una història on el públic havia de treballar sobre la base d’un castell que després es faria gran i on tothom havia de col·laborar per assolir-lo.

per | 2019-04-06 11:40:1306/04/2019 11:40 | 0 comentaris

Aquest dissabte s’ha organitzat la primera activitat programada dels actes previs a la inauguració del Museu Casteller.

Desenes de persones s’han aproximat a la Plaça Pilar Prim de Valls al matí per tal de participar en una activitat per a petits i grans.

En aquest sentit, i sota el títol “titelles i contes castellers” l’activitat tractava d’endinsar-se i conèixer millor el fet casteller. Com? Interactuant amb una història. L’activitat començava amb dos enxanetes titelles que desapareixien i els assistents els havien de buscar. Buscant i seguint buscant, es descobria un gran conte, d’un metre d’alçada i que englobava i tancava tota una història dels dos enxanetes.

Durant l’activitat, es decidia qui seria l’enxaneta, o el nen o la nena, i eren els presents a l’activitat qui ho acabaven decidint. Tot seguit es feia un petit casteller que es deixava damunt la taula i es desplegava un castell gegant, de dos metres d’alçada i 1,5 metres d’amplada, per tal de que els participants treballessin amb la base, pinya, folre i tots el que acaba composant un castell fins arribar a l’enxaneta. El casteller que s’ha fet entre tots, prenia vida al coŀlocar-se sobre el gran castell, i sabria on s’acaba posant.

Aquest diumenge hi haurà la segona activitat programada. Es tractarà de l’activitat “El teu primer castell”, que tindrà lloc a la plaça de l’Oli.

Deixa un comentari