//L’inici d’agost eleva la temperatura castellera

L’inici d’agost eleva la temperatura castellera

La Colla Vella té números de portar castells com el 5de9f i 4de9fp però no descarta altres com el 2de9fm i 2de8sf; La Colla Joves aposta pel pilar de 8fm i ajuntar el 3 i 4 de 9f en una mateixa diada

per | 2019-08-05 13:42:5005/08/2019 13:42 | 0 comentaris

Vilanova i la Geltrú va veure dissabte passat el primer castell de 10 de la temporada. Els Castellers de Vilafranca, per quart any consecutiu, hi van portar el 3 de 10 amb folre i manilles, que en aquesta ocasió van coronar, tot completant la millor actuació del curs amb el 2 de 9 amb folre i manilles, el 4 de 9 amb folre i tancant amb el pilar de 7 folrat. La Jove de Tarragona, també a la Diada de Les Neus a Vilanova, va recuperar sensacions amb el 9 de 8, els dos castells bàsics de nou (3de9f i 4de9f) i el seu primer pilar de 7 folrat de l’any. La colla local, els Bordegassos de Vilanova, van fer la seva primera clàssica de 8 (3de8, 4de8, 2de7).

Les dues colles vallenques van complir amb els seus objectius. La Joves va desplaçar un bon nombre de camises fins a Andorra la Vella, que van fer possible que el país pirinenc veiés el primer castell de nou. També hi varen ser presents els Castellers de la Vila de Gràcia, que van plantar castells de set, i els Castellers d’Andorra, amb castells de sis. La Vella va actuar dissabte i diumenge. Dissabte ho va fer a Vila-seca, on va plantar el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 7 amb folre. L’endemà a Vilabella va completar el 4 de 8, el 2 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 5 de 7.

Després d’aquest context, què es pot esperar el proper dimecres amb motiu de la Diada de La Firagost? Les dues actuacions de la Vella d’aquest passat cap de setmana han estat orientades a poder portar dimecres el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i el pilar. En les dues actuacions s’ha girat a l’entorn de les estructures d’aquests dos castells. Són dos castells que ja es van treballar per la Diada de Sant Joan i que, per diversos imponderables, llavors no es van portar a plaça.

El cap de colla, Albert Martínez, no assegura que dimecres s’enlairin tots dos, però tampoc no els descarta, ni molt menys. Té més números el 5 de 9 amb folre que el 4 de 9 amb folre i pilar. Pel que fa al pilar de 8 amb folre i manilles, segons declaracions fetes per Albert Martínez a diversos mitjans, quedarà posposat per a més endavant. Els altres castells que poden entrar són el 2 de 9 amb folre i manilles i el 2 de 8 sense folre, aquest últim dependrà de l’últim assaig i de les sensacions dels castellers fins al final, inclús a peu de plaça i en funció de com es desenvolupi la diada. Tots són castells de màxims; el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre encara no han estat ni intentats enguany, i del 2 de 8 sense folre només se n’ha vist un intent desmuntat i a càrrec de la Vella. Són castells molt difícils que també dependran de com evolucioni l’actuació de la Vella.

L’actuació de la Joves Xiquets de Valls girarà principalment a l’entorn de dos eixos. Segons manifestacions fetes pel cap de colla, Francesc Ramon, estan preparats per portar-hi el pilar de 8 amb folre i manilles, en un any en què els pilars de mèrit tenen un bon protagonisme per a la colla vermella dels Xiquets de Valls. L’altre eix és aconseguir l’estrena del 4 de 9 amb folre i ajuntar-lo amb el 3 de 9 amb folre, que aquest sí que han sovintejat en el decurs de la temporada. El tercer castell és una variable més oberta. L’assoliment d’aquest programa per part de la Joves també seria un pas endavant, ja que comportaria l’estrena del pilar de 8 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre.

Sigui com sigui, després de la bona actuació dels verds a Vilanova, la temperatura castellera ha pujat i la Firagost podria ser la resposta de les dues colles dels Xiquets de Valls.

Deixa un comentari