//La Vella torna a descarregar el 2de8sf i 4de9fp 24 hores després

La Vella torna a descarregar el 2de8sf i 4de9fp 24 hores després

per | 2019-08-25 17:28:1225/08/2019 17:28 | 0 comentaris

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ho tornava a fer 24 hores més tard. Si al dia anterior havia aconseguit descarregar el 2de8sf i el 4de9fp, un dia més tard els tornaven a descarregar, en aquesta ocasió a l’Arboç.

La diada reunia a les mateixes colles que el dia abans al Catllar –Vella, Vilafranca i Jove de Tarragona– però s’hi afegia Minyons de l’Arboç, colla local que descarregava el 3de7 i 2de6. Expectativa per a veure què hi acabaven portant les diferents colles a plaça, vist el que havia passat 24 hores abans. La diada arrencava amb el cant dels Segadors i amb el desplegament d’una estelada gegant que es podia veure a la plaça.

Colla Vella
La Vella ho tenia clar i volia tornar a portar els mateixos castells que el dia anterior, però en variaria el pilar. En primera ronda, tornaven a descarregar el 4de9 amb folre i pilar, construcció que tenen molt dominada i que tot i la dificultat, el tenen domat. Segon 4de9f i pilar de la temporada. En segona ronda, arribava novament el gran repte de la diada, en forma de 2de8sf. Inicialment es desmuntava el peu per tornar-lo a montar. Sense sotracs, i amb les idees clares, el castell es carregava. La baixada, fineta i ràpida per assegurar-se que es tornava a descarregar per segona vegada en el cap de setmana. I òbviament, alegria per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. En tercera ronda, i com es va fer al Catllar, 3de9f, amb poca pinya i pensat per pujar-hi un pis més en pocs dies a Sant Fèlix, i es tancava, a diferència de fa 24 hores, amb el pilar de 7 amb folre.

Castellers de Vilafranca
Els verds eren els primers en obrir plaça a l’Arboç, i ho feien amb el 2de9fm, construcció que enguany els dona certa assegurança. Volien sortir amb un gamma extra que estés al seu abast per agafar confiança i així ho feien amb aquest 2de9fm que descarregaven. En segona ronda augmentaven el nivell. Tocava el 3de10 fm. Després de desmuntar el peu a l’alçada de quints, finalment sonarien gralles d’aquest castell, un 3 de10fm que quedava en carregat però que un cop feta l’aleta el castell cedia per baix i no podia aguantar més. Era el segon castell de 10 pels Verds aquesta temporada després de l’assolit a Vilanova i el segon gamma extra de la jornada castellera. En tercera ronda descarregaven el 4de9f i tancaven amb el pilar de mèrit.

Jove de Tarragona
La Colla Jove Xiquets de Tarragona no portaria cap gamma extra a l’Arboç després de la caiguda patida amb el 5de9f (carregat) al Catllar. Sí que portaven però els dos castells bàsics de 9 pisos, el 3de9f i 4de9f, castells en què obrien la primera i segona ronda. Tot seguit, i en tercera ronda portaven el 4de8 amb pilar, que assolien sense dificultats, i finalitzaven la seva actuació amb el pilar de 7 amb folre.

 

Diada de l’Arboç
Castellers de Vilafranca: 2d9fm, 3d10fm(c), 4d9f, pd7f.
Colla Vella: 4de9fp, 2de8sf, 3de9f, Pde7f
Jove de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 4de8p, el Pde7f
Minyons de l’Arboç: 3de7, 2de6

Deixa un comentari