//La Vella sobresurt a la Bisbal

La Vella sobresurt a la Bisbal

La Vella assoleix el castell més valorat; Vilafranca porta el 2de9fm i la Joves torna a revalidar el 3 i 4 de 9f en una mateixa diada

per | 2019-08-15 22:34:5215/08/2019 22:34 | 0 comentaris

La diada de la festa major del dimecres dia 15 d’agost de La Bisbal del Penedès ha complert les seves previsions. Les tres colles participants, Vella i Joves Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca han aconseguit a plaça els seus respectius programes castellers. La Vella és la colla que ha fet l’actuació més valorada en descarregar per tercer any consecutiu el 5 de 9 amb folre a La Bisbal, el castell més important de la diada i com a contrapartida els Castellers de Vilafranca hi ha completat el 2 de 9 amb folre i manilles, són els dos gamma extra (castells per damunt del 3/9f.) que aquest any ha vist la localitat de l’Alt Penedès.

Els Bous de La Bisbal van encetar la diada amb el 4de7 que van completar per segona vegada a la seva història.

Colla Vella
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha encetat la seva actuació amb el 5 de 9 amb folre que ha aconseguit descarregar per segona vegada aquesta temporada. El castell s’ha sabut defensar força bé i no s’ha vist perillar en cap moment. La sortida del pom de dalt ha estat molt rapida però el tronc ha sabut defensar-ho bé. A la segona ronda la Vella ha completat un segur 3 de 9 amb folre que no ha presentat cap problema.

En tercera ronda els rosats s’han decantat pel 4 de 9 amb folre que han desmuntat amb els sisens col·locats. És el primer 4 de 9 amb folre que desmunta la Vella aquesta temporada en una construcció que s’ha desfet en 12 ocasions per part de la resta de colles aquest curs. A la repetició s’ha aconseguit de forma impecable el 4 de 9 amb folre. La Vella tancava l’actuació amb el pilar de 7 folrat que ha presentat més problemes que en altres ocasions però que ha estat ben defensat pel terç i el quart.

Colla Joves
La Colla Joves Xiquets de Valls ha donat bones sensacions i ha resolt tots els castells que ha portat a plaça de forma solvent. Es la millor actuació de la Joves d’aquesta temporada, perquè per damunt de tot ha millorat la forma de resoldre aquets castells i ho ha fet de forma més solvent que en la que va mostrar en l’exhibició del passat Firagost que també va ajuntar els dos castells bàsics de nou en una mateixa actuació (3/9f. i 4/9f.).

La Joves ha obert la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre, segur i mentalment consolidat. En segona ronda ha anat pel 4 de 9 amb folre que ha agafat amb unes mides un pel obertes però que ha executat de forma impecable i era el segon completat pels vermells dels Xiquets de Valls.

En tercera ronda la Joves ha plantat el 5 de 8, parat i segur en tot moment que és el tercer que descarregant aquesta temporada i evidenciant que té un tronc de bons castellers i una canalla rapida i valenta. La Joves tancava l’actuació amb el pilar de 7 folrat que en el descens ha presentat una mica de problemes però que el quart ha sabut salvar amb suficiència.

Castellers de Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca potser és la colla, de les tres, que s’ha presentat a plaça amb menys camises. Han obert amb el 4 de 9 amb folre i els hi ha tornat a donar problemes. L’ascens ha estat lent però sense contratemps, la baixada ha estat dificultosa i s’ha hagut de serrar les dents per salvar-lo des de diversos fronts a terços, a quarts i al folre. Amb aquest 4 de 9 amb folre no s’han esvaït els dubtes dels verds amb el 4 de 9 amb folre.

A la segona ronda els vilafranquins han anat pel 2 de 9 amb folre i manilles un castell que mentalment el dominant i el saben de memòria però que ha presentat problemes des de ben aviat a l’agafar-lo massa obert i un terç s’ha ensorrat. La baixada ha estat precipitada i tots els castellers han hagut de treballar al límit i tot i les dificultats s’ha pogut descarregar.

En tercera ronda els vilafranquins han atacat el 3 de 9 amb folre que s’ha mostrat bellugadís i insegur però que malgrat que la baixada excessivament rapida del pom de dalt s’ha descarregat sense conseqüències. Els verds han estat la tercera colla que tancava l’actuació amb el pilar de 7 folrat que ha pujat lent però segur i que a la baixada el quart progressivament s’ha anat acoblant excessivament i el quint ha saltat i ha quedat carregat.

Globalment els castells dels verds s’han vist pesants un fet que es feia més evident en compara-ho amb els troncs de les dues colles dels Xiquets de Valls que s’han vist més lleugers i també un pel més rejovenits.

Ara la Joves i els Castellers de Vilafranca es tornaran a veure aquest dissabte dia 17 a la Festa Major de Gràcia i la Vella es retrobarà amb els verds al Catllar el pròxim dia 24 en una exhibició que també ha esdevingut una de les més clàssiques i esperades de la temporada.

Deixa un comentari