//La diada de completes, preludi al que es pot veure demà

La diada de completes, preludi al que es pot veure demà

per | 2019-06-24 00:30:2224/06/2019 00:30 | 0 comentaris

Colla Vella i Colla Joves celebraven la diada castellera de Completes on s’ha vist un castell de 9 pisos assolit. Era per la Colla Vella que després d’un intent desmuntat hi tornava per assolir-lo, mentre que la Joves es quedava amb un intent desmuntat. La diada a servit per agafar forces i moral per la diada de demà, on també ha servit per a fer varies proves de castells de demà com el 2de9f, 5de9f o el 4de9fp.

La diada castellera començava després de l’anada i tornada a Completes, on s’ha vist des de castells de focs, fins a ballada del seguici popular vallenc. La plaça del Blat acollia una nova cita d’aquesta activitat, una de les més esperades de la Festa Major vallenca. La plaça, com cada edició estava plena de gom a gom per viure un dels moments àlgids d’aquests dies de festivitat.

La diada castellera arrencava amb les dues colles alçant els primers castells. La Vella desmuntava el peu del 5de8 mentre que la Colla Joves enlairava el 2de8f, un castell un pel nerviós a l’inici i amb poc folre però que no assolia problemes en descarregar-se. La Vella, tot seguit tornava a posar els fonaments del 5de8, castell que s’assolia en primera ronda aconseguint descarregar-lo.

En segona ronda les dues colles volien fer un pas més però s’encallaven. La Colla Joves muntava el peu del 3de9f i mentre la Vella muntava el seu castell, l’enlairava. Nervis inicials i problemes en l’ascensió de l’enxaneta, feia que el castell dubtés en la seva ascensió. Amb dosos col·locats i acotxador pràcticament a lloc, l’enxaneta decidia tirar enrere i baixar. Intent desmuntat per la Joves. Per la seva banda, la Vella, els passava el mateix. Semblava que el castell pujava amb seguretat però en la pujada de la canalla, l’enxaneta ha dubtat i acabava baixant quan dosos estaven a prop de col·locar-se. Seguidament, la Vella tornava a provar-ho, i amb un canvi a la canalla, no dubtava i no només el carregava sinó el descarregava, sent el primer castell de 9 de la nit de Completes. Per contra, la Joves en la segona ronda, baixava un llistó i canviava d’estratègia. Apostava pel 3de8 amb el pilar de 6, castell que no tindrien problemes en descarregar.

En tercera ronda, la Colla Vella actuava en primer lloc. Ho feia amb el 4de8 amb pilar, castell que demà podria veure un pis mes. El castell ha pujat segur però amb el pilar que entrava amb un pel de retard. Finalment 4de8 amb pilar descarregat. Per part de la Colla Joves tancava la seva tercera ronda amb el 4de8, castell que també descarregaven sense complicacions. En ronda de pilars, pilar de mèrit de la Colla Vella i Colla Joves.

Diada de completes:
Colla Joves: 2de8f, 3de9f (id), 3de8p, 4de8, pd7f.
Colla Vella: 5de8, 3de9f (id), 3de9f, 4de8p, Pde7f.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari