10.2 C
Valls
Dimecres, Febrer 26, 2020

La Comissió Assessora del Concurs de Castells revisa la normativa del certamen

Aquest dijous 11 de juliol la Comissió Assessora del Concurs de Castells ha iniciat una nova ronda de reunions per revisar la normativa que regeix la principal diada castellera del país.

L’objectiu principal d’aquesta reunió, a la qual seguiran algunes trobades més durant les properes setmanes, és el de revisar la taula de puntuacions, el document que atorga un valor numèric a cada castell que poden provar les colles segons la seva dificultat. Aquest procés inclou la possible inclusió o exclusió d’estructures, segons el protocol vigent, i, si la majoria de la comissió ho considera oportú, la revisió d’altres aspectes.

La taula de puntuacions revisada serà vigent a partir del diumenge 1 de setembre, data en què s’activa el rànquing classificatori que, mitjançant la puntuació de les diades realitzades per les colles cada cap de setmana, determina les agrupacions que participaran, la tardor de 2020, a la 28a edició del certamen.

En una segona tanda de reunions, prevista per al primer semestre de 2020, la comissió es reunirà novament per avaluar la vigència del Protocol de plaça, un altre dels documents clau que conforma la normativa.

Una de les novetats destacades d’aquest nou cicle de reunions és la participació, per primera vegada, d’un representant de la colla guanyadora de la jornada de dissabte de l’anterior edició del concurs. En aquesta ocasió, com que la primera plaça va ser compartida pels Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada, un representant de les dues formacions s’incorpora als debats. L’objectiu principal d’aquesta incorporació és disposar d’altres sensibilitats castelleres, més enllà de les colles punteres, per disposar amb més elements d’anàlisi els debats tècnics del món casteller i intentar reflectir de la manera més fidedigna possible les realitats de les places castelleres al reglament del concurs.

Amb les noves incorporacions, en aquest cicle de reunions la Comissió Assessora del Concurs de Castells estarà formada per vint-i-una persones. La selecció dels membres segueix l’estructura d’anys anteriors:

• Un representant de les sis primeres colles classificades a l’última edició del concurs (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona)

• Un representant de les primeres colles de la jornada de dissabte de l’última edició del concurs (Xiquets de Reus, Moixiganguers d’Igualada).

• Un representant de les colles locals de les poblacions organitzadores del concurs (Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Nois de la Torre).

• Cinc experts castellers (Raquel Sans, David Prats, Pep Ribes, Efren Garcia i Aina Mallol)

• El president del Jurat del Concurs de Castells (Pere Ferrando).

• Un representant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

• Un/a tècnic/a de la Conselleria de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, que deté la presidència de la Comissió, amb veu però sense vot.

La 28a edició del Concurs de Castells l’any 2020 tindrà novament tres jornades, i se celebrarà el 27 de setembre a Torredembarra i els dies 3 i 4 d’octubre a Tarragona.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Consell d’Alcaldes passa a dir-se Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, en un plenari de tràmit amb només tres punts de l’ordre del dia, ha aprovat per...

La CGT presenta el preavís per a la vaga del 8-M

La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de...

La presidenta de la Diputació visita la Llar d’Infants L’Espígol i la fàbrica Rosa Gres de Vallmoll

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha dut a terme una visita institucional a Vallmoll dins del cicle de...

Agricultura desencalla les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les...