//La Colla Vella recordarà aquest 2018 la figura d’Isidre Tondo

La Colla Vella recordarà aquest 2018 la figura d’Isidre Tondo

Es presenta el logotip que acompanyarà la Colla en tots els actes d’aquesta commemoració

per | 2018-05-15 16:56:2315/05/2018 16:56 | 0 comentaris

La Colla Vella, en ple dia de Sant Isidre, inicia un projecte historiogràfic i social molt il·lusionant per a l’entitat. El dia 30 de desembre d’aquest 2018 es compleixen 100 anys de la mort del qui va ser durant 44 anys ininterromputs (1876-1918) cap de Colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls: Isidre Tondo Ballart (1842-1918), conegut com a “Isidre de Rabassó”. Un cap de colla i casteller mític i llegendari al qual no només en volen retre homenatge sinó que inicien un procés d’estudi de la seva trajectòria com a cap de colla i casteller.

Per aquesta efemèride, la Colla Vella inicia el que serà l’Any Rabassó, que durarà fins al penúltim dia de l’any, dia del dit centenari la seva mort. Durant aquest any volen acostar la figura del mític cap de colla i casteller i fer-ne difusió en molts àmbits, com a persona, d’una època i d’una forma d’entendre i de fer castells, que són l’ànima del que és actualment la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

L’Any Rabassó és una eina d’estudi en què trobarem xerrades, trobades, material didàctic per a totes les edats, reconeixements i tot un conjunt d’actes que orbitaran al voltant de Rabassó, i dels quals n’anirem informant de la programació.

Per tant, la Colla s’ha cregut en la necessitat de posar una imatge i lletra a aquest any de celebració. Per una banda es presenta el logotip que acompanyarà la Colla en tots els actes d’aquesta commemoració, logotip creat per Adam Fabra i Ruiz, i per altra banda no poden deixar de tenir en compte la “Pindàrica Tercera en honor d’Isidre de Rabassó”, escrita i publicada per Eugeni d’Ors, ‘Xènius’, el 1916, on exalta la figura del vell casteller i de la qual han extret la frase amb què també volen il·lustrar aquest any: “Fer castells és necessari, viure no és necessari”. Afirmació on es reflecteix que per a ell la vida sense castells no hauria tingut sentit i il·lustra la passió, sentiment i importància que Isidre de Rabassó donava als castells.

Deixa un comentari