//La Colla Vella porta tres gamma extra al Catllar

La Colla Vella porta tres gamma extra al Catllar

La Colla Vella estrena el 2de8sf i pilar de 8fm. Vilafranca no porta gamma extra i la Jove de Tarragona carrega el 5de9f

per | 2019-08-24 21:12:4224/08/2019 21:12 | 0 comentaris

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat la colla dominant en aquesta diada castellera del Catllar, que aglotinava a tres de les colles més destacades del món casteller: Colla Vella, Castellers de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Tarragona. La colla vallenca s’ha sortit, i ha portat tres gamma extra al Catllar, amb l’estrena del 2de8sf i pilar de 8fm. Per contra, Castellers de Vilafranca no han portat gamma extra al Catllar per primer cop en molts anys,i la Jove tarragonin se’ls ha torçat l’actuació després de veure com no podien descarregar el 5de9f.

Colla Vella
El Catllar ha vist la que és la millor diada castellera de la temporada fins al moment, registre en mà, i ha estat gràcies a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, on ha assolit tres gamma extra, dos dels quals eren estrenes aquesta temporada. La Vella ha sortit amb el 4de9fp, un castell que sí havia descarregat enguany, els dona moltes garanties sempre que el tiren a plaça. I no fallaven descarregant-lo, fet que els ha donat embrantzida per anar a més durant la diada. En segona ronda tiraven un castell que feia molt que assajaven i que, a Vilallonga el provaven però quedava amb intent desmuntat. Es tracta del 2de8sf, castell que descarregaven.

Els rosats han dominat el castell en tot moment i després d’una ràpida pujada, el castell es carregava. Aconseguien mantenir-lo i el descarregaven, el primer de la temporada. En tercera ronda, i ja pensant en Sant Fèlix, descarregaven un lleuger 3de9 amb folre. Però no deien la darrera paraula encara, i és que quedava la ronda de pilars. I també estarien d’estrena. Portaven el pilar de 8 amb folre i manilles primer de la temporada i que també descarregaven.

Castellers de Vilafranca
Per primera vegada en els darrers anys, els Castellers de Vilafranca no portaven cap gamma extra a la diada castellera de l’Arboç. Apostaven pels dos castells de 9 bàsics -3 i 4 de 9 amb folre- i un castell de 8. En primera ronda descarregaven el 3de9 amb folre, castell que no els originava problemes per descarregar. Tot seguit, portaven a plaça el 4de9 amb folre, castell que enguany els ha donat algun que altre problema. Tot i que s’ha desquadrat a la baixada, aconseguien descarregar-lo. En tercera ronda apostaven pel 3de8 amb pilar, primer de l’any i que acabava carregant-se. Acabaven descarregant el pilar de 6.

Colla Jove Xiquets de Tarragona
El conjunt lila també ha portat gamma extra al Catllar però se’ls ha complicat des de l’inici. Volíen sortir amb el seu castell insígnia, el 5de9f castell que quedava en carregat i que ha provocat que haguessin de rebaixar pretensions. Així, en segona ronda la Jove de Tarragona descarregava el 3de9f i en tercera, el 4de9f, deixant tres castells de 9, dels quals un gamma extra. Pilar de mèrit per finalitzar la seva actuació.

Deixa un comentari