//La Colla Vella guanya el Concurs 18 anys més tard

La Colla Vella guanya el Concurs 18 anys més tard

La Colla Vella guanya el Concurs gràcies al 4de9sf, 2de8sf i 3de10fm (c). La Joves finalitza cinquè i s'encalla dos cops amb el4de9sf

per | 2018-10-07 16:37:4407/10/2018 16:37 | 0 comentaris

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha trencat l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca i després de vuit victòries consecutives dels verds a Tarragona, els rosats han tornat a endur-se un Concurs que no l’aconseguien des de l’any 2000.

Els del Portal Nou arribaven sent la millor colla de l’any segons el rànking Estrella i a la Tarraco Arena Plaça ho han demostrat. Gràcies als dos castells nets (2 de 8sf i 4de9sf) i el 3 de 10fm, s’han coronat com a campions de la XXVII edició del Concurs de Castells de Tarragona. Ni Castellers de Vilafranca, que han fallat amb el 4de10fm (i) i 2de8sf (c), ni Jove de Tarragona, que després del 3de10fm carregat han rebaixat pretencions, ni tampoc la Jove de Valls que s’han encallat dues vegades amb el 4de9sf -dos intens desmuntats-, han pogut amb una Vella que sabia que enguany podia ser el seu any. I finalment així ha estat.

En primera ronda ja s’han situat primers gràcies al seu quart 4de9sf de la temporada, que contrarrestava el 2de8sf (c) de la Joves de Valls, 5de9f de la Jove de Tarragona i al 3de10fm dels Castellers de Vilafranca. A la segona ronda, i sabent que els Verds havien carregat el 2de8sf, posaven la directa i el descarregaven, seguint en primer lloc i sent l’única de les 4 favorites que havia descarregat els 2 primers castells. Però tot s’acabaria decidint en tercera ronda. La Jove de Tarragona, que anteriorment havia carregat el 3de10fm, descarregava el 9de8 i es posava per davant, mentre que Castellers de Vilafranca no podia amb el 4de10fm. La Joves de Valls provava dues vegades el 4de9sf però quedaven ambdos amb intents. I això que el segon intent prometia i molt. Però la Vella, com va fer el 2000, va apostar pel 3de10fm, castell que gairebé queda amb intent desmuntat però l’enxaneta, després d’un petit dubte tirava amunt i aconseguia coronar-lo. Era el castell que donava la victòria als rosats. Ho sabíen i ho celebraven amb eufòria. Es trencava el domini verd dels darrers 18 anys. La Vella tindrà el titol fins que alguna colla la desbanqui d’aquí dos anys, si ho aconsegueixen.

Deixa un comentari