//La Colla Vella dels Xiquets de Valls atorga el VI Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera a Lluís Figuerola

La Colla Vella dels Xiquets de Valls atorga el VI Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera a Lluís Figuerola

Per la seva aportació a la difusió i transmissió del fet casteller, mitjançant els mitjans radiofònics

per | 2019-04-30 11:49:5630/04/2019 11:49 | 0 comentaris

La Colla Vella dels Xiquets de Valls atorga el VI Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera a Lluís Figuerola Ortiga. Ho fa per la seva aportació a la difusió i transmissió del fet casteller, mitjançant els mitjans radiofònics.

Les seves retransmissions, plenes de passió i sentiment vers els Xiquets de Valls, van saber transmetre l’emoció, la passió, el neguit i la il·lusió a aquells oients que, trobant-se lluny del bullici de la diada, se sentien com un espectador o casteller més de la plaça. Va deixar testimoni i constància del que ens hem referit en la memorable retransmissió radiofònica d’aquella llunyana diada de Santa Úrsula de l’octubre de 1981, on la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el primer castell de nou del segle XX. Retransmissió que encara avui, quan l’escoltes, fa emocionar com si fos la primera vegada.

Com a pioner de les retransmissions dels concursos, diades castelleres dels Xiquets de Valls i del fet casteller en general dels anys 70 i 80 es va convertir en tot un referent i va fer escola entre els professionals del sector.

La seva condició de vallenc traspuava en cadascuna de les retransmissions, a què, a més, afegia un xic del seus dots d’actor per aconseguir així transmetre aquella essència castellera característica d’un genuí “xiquet de Valls”.

Deixa un comentari