//La Colla Vella dedica una exposició en motiu del centenari de la mort de “Isidre de Rabassó”

La Colla Vella dedica una exposició en motiu del centenari de la mort de “Isidre de Rabassó”

La mostra es podra visitar al vestíbul del local social de l’entitat fins acabar la temporada cada dia d’assaig.

per | 2018-09-14 20:20:0814/09/2018 20:20 | 0 comentaris

Aquest divendres, dia 14 de setembre, al vespre, al vestíbul del local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, s’ha inaugurat una exposició que fa un recorregut per la vida de l’ex-cap de colla Isidre Tondo Ballart (1842-1918) conegut com a “Isidre de Rabassó” en motiu del centenari de la seva mort.

L’exposició conté fotografies, documentació diversa i retalls de diaris de l’època provinent de l’Arxiu de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’Arxiu de l’Arquebisbat de Tarragona, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, del Centre de Documentació Castellera i de diverses hemeroteques. Està organitzada per la comissió històrica i la junta de la Colla Vella.

La mostra es podrà veure al vestíbul del local social de l’entitat durant tota  la temporada, cada dia d’assaig i va destinada, especialment, a la gent jove de l’entitat.

L’exposició és un dels actes de l’Any Rabassó, una eina d’estudi on hi haurà xerrades, trobades, material didàctic per a totes les edats, reconeixements i tot un conjunt d’actes que orbitaran al voltant de la figura de Rabassó. Eugeni d’Ors va dedicar a Isidre de Rabassó la pindàrica: “Fer castells és necessari, viure no és necessari”.

Deixa un comentari