//La Colla Vella brilla a la diada del Mercadal

La Colla Vella brilla a la diada del Mercadal

La Colla Vella dels Xiquets de Valls aconsegueix descarregar el cinquè 2de8sf de la temporada

per | 2019-10-05 23:09:5005/10/2019 23:09 | 0 comentaris

La diada castellera del Mercadal de Reus ha demostrat una cosa: que la Colla Vella està per sobre la resta i segueix demostrant la seva autoritat. I ho tornava a demostrar a la capital del Baix Camp, en una actuació amb tres gamma extra descarregat. Només Castellers de Vilafranca, amb un treballat 2de9fm descarregat acompanyaven a la Vella en el camí dels gamma extra a la plaça reusenca.

Cinc colles es reunien a la Mercadal: Xiquets de Reus -colla local-, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Capgrossos de Mataró i Colla Jove Xiquets de Tarragona. La diada que arrencava a mitja tarda centrava les mirades, i gairebé totes les centrava la Colla Vella en una nova demostració de força i autoritat. Ho feia només d’entrada amb el 2de8sf, cinquè de la temporada, i que els tocava defensar amb ungles i dents. Són, al costat dels Verds, la colla que més n’ha descarregat a l’era moderna. Seguidament apostaven pel 5de9 amb folre i l’acompanyaven amb el 2de9fm. Acabaven amb el pilar de 6. Finalment no s’ha vist el 3de10fm, castell que quedava descartat vist els darrers assajos.

Els Castellers de Vilafranca, amb el 2de9fm, han estat l’altra colla que ha portat gamma extra a la diada castellera. Ho feia després de descarregar el 3de9 amb folre en primera ronda i de fer un intent de 3de9f i pilar. Seguidament, apostaven per a refer-se amb el 4de9f que descarregaven. En quarta ronda feien un pas endavant i apostaven pel gamma extra que més garantia els dona enguany, el 2de9fm que els tocava defensar de valent després de ser carregat.  Acabaven amb el pilar de 7 amb folre.

Capgrossos de Mataró feien un pas endavant a Reus. Ho feien signant la seva millor actuació de la temporada amb dos castells de 9 -els dos bàsics- i el 2de8 amb folre, acompanyant-lo amb el pilar de 7 amb folre. Quant a la Colla Jove Xiquets de Tarragona realitzaven la tripleta màgica (3 i 4 de9f i 5de8) i tancaven l’actuació amb el pilar de 7 amb folre. Per acabar, la colla local, sortia molt satisfeta de plaça amb el 3de9f en primera ronda i sumar el primer 4de9f de la temporada (carregat). Tancaven amb el 2de8f.

 

Resultats diada del Mercadal de Reus
Xiquets de Reus: 3de9f, 4de9f(c), 2de8f
Castellers de Vilafranca: 3de9f, (i)3de9fp, 4de9f, 2de9fm, pde7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de8sf, 5de9f, 2de9fm, pde6
Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 4de9f, pde7f
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 5de8, pde7f

Deixa un comentari