//La Colla Joves recupera l’antic camí ral de Valls a Vilafranca

La Colla Joves recupera l’antic camí ral de Valls a Vilafranca

Els del carrer d’en Gassó remoren els seus avantpassats recuperant una part del seu llegat històric

per | 2019-05-16 11:20:1716/05/2019 11:20 | 1 comentari

Per quart any consecutiu, un bon grup de components de la Colla Joves Xiquets de Valls ha anat a Vilafranca a peu seguint bona part del camí que feien els seus avantpassats quan anaven a fer castells a aquella població.

La caminada, sota el nom de La ruta de la Roser. El camí dels Xiquets de Valls, pretén ser un doble homenatge: per una banda, als antics castellers que al llarg del s. XIX s’hi desplaçaven a peu i amb carro i per altra, a la confraria de la Mare de Déu del Roser, encarregada de llogar la colla tant per a les festes que organitzava a principis del mes de maig com per a la Festa Major si l’Ajuntament no la contractava. La importància d’aquesta relació va ser tal que va acabar rebatejant els antics Menestrals com la colla de la Roser, especialment a Vilafranca.

Aquesta caminada, de retruc, voldria també esperonar a la rehabilitació dels camins històrics del país, elements fonamentals en la vertebració de la nostra història i de la nostra cultura

Un comentari

  1. Montsant 16 Maig 2019 en 16:24

    Doncs la Joves torna a demostrar, un any més, que és diferent…i que certs valors intrínsecs al món casteller els porta ben endins, els exporta i en fa bandera.

Deixa un comentari