8.8 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

Francesc Ramon (Colla Joves): “El 3de9 sense folre serà un dels eixos, però no l’únic”

El cap de colla de la Colla Joves, Francesc Ramon, parla pocs dies abans de la cita més especial de la temporada, Santa Úrsula. Analitza com ha afectat la situació política d’aquests dies a la colla i se centra en els objectius de la diada d’aquest diumenge.

Els últims fets que afecten el nostre país estan alterant les rutines dels assajos?
Sí, realment el que està passant al país és greu i ens afecta en el sentit que molta gent es manifesta i està en contra de la situació actual, i això es nota en els assajos. L’afluència hi disminueix i el canvi de rutines que hem hagut de fer ha provocat fins i tot la suspensió d’alguns assajos. Esperem que d’aquí a Santa Úrsula ens afecti tan poc com sigui possible per poder fer una gran actuació.

Com valoraria la temporada de la Joves fins al moment?
Aquesta temporada hem pogut ampliar la gamma de castells. Hem fet tota la gamma de vuit fins i tot el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles, per tant és molt positiva. Per Sant Fèlix a Vilafranca vam patir una sotragada que ens va afectar fins a finals de setembre degut a diverses lesions i baixes que hem pogut recuperar aquest mes d’octubre. S’ha fet molt de treball fins ara, i amb ganes de poder aconseguir els nostres objectius per Santa Úrsula.
El 3de9 sense folre serà l’eix del programa de la Colla Joves? Com tenen el castell?
El 3de9 sense folre serà un dels eixos, però no l’únic. Estem parlant de castells molt difícils, els que volem portar per Santa Úrsula, i el 3de9 sense folre n’és un dels eixos principals, potser no el primordial, però cal admetre que sí, que és un dels objectius importants. El 3de9 està molt treballat, quan el vam portar per Sant Fèlix a Vilafranca vam tenir-hi unes sensacions molt bones. Ara també les tenim i aprofitarem aquests dos assajos que ens queden per acabar de millorar-ne algun aspecte, com per exemple retocar les mides dels segons. El treball que portem damunt d’aquest castell ningú ens el pot negar. Esperem aconseguir-lo, tot i que sabem que és un castell molt i molt difícil.

L’altre castell que també té molts números és el 2de8 sense folre. És així?
Sí. Haver-lo fet al Vendrell ens ajuda a recuperar-lo. Després de la sotragada que vam tenir per Sant Fèlix tot i que el vam descarregar, és l’última actuació del Vendrell, la que ha estat molt positiva per a aquest castell. El 2de8 és un castell al qual tenim confiança i des de fa temps que hi treballem. El fet d’haver-lo descarregat al Vendrell ara encara ens dona un plus de confiança.

El tercer castell quin pot ser, amb quines cartes es juga? 4de9, 4de9 amb folre i pilar?
Si ja donem per fets prèviament el 3de9 i el 2de8 nets, cosa molt difícil, llavors el tercer castell seria molt complicat de gestionar, ja ho aviso ara. Nosaltres en una mateixa diada no hem fet mai tres gamma extra junts. Estem pensant que en portaríem dos i pensem també en el pilar. Estem treballant també amb el 4de9 amb folre i pilar i el 4de9 net, veurem si un d’aquests dos arriba i si no pot ser així ho acompanyarem amb els castells que puguem. No podem descartar el 2de9 amb folre i manilles, que és un castell una mica oblidat i que també cal tenir en compte.

Serà important encertar amb la sortida del primer castell?
Més que encertar amb la sortida del primer castell, diria que és important el seu resultat. El primer castell hauria de ser-ne un amb què es tingui la màxima confiança a descarregar-lo. Això és complicat tractant-se d’aquests castells tan difícils. El fet de descarregar el primer castell, sigui quin sigui, és important perquè ens guiarà cap a una bona actuació, i si no pot ser així, ens farà treballar una mica més.

Voldria afegir alguna cosa més?
L’actuació de la qual estem parlant ara és molt similar a la de l’any passat, quan volíem fer el 3de9, el 2de8 i el 4de9. A aquests tres objectius s’hi afegeix ara el 4de9 amb folre i pilar, però el que sí que volem també, especialment, és poder acabar l’actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Aquest gran pilar de mèrit també és un gamma extra i poder-lo fer arrodoniria l’actuació i seria el senyal que les coses, que l’actuació, ha anat bé.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....