//Exhibició de la Colla Vella a la diada del primer diumenge de festes de Tarragona

Exhibició de la Colla Vella a la diada del primer diumenge de festes de Tarragona

La Colla Vella ajunta el 2de8sf i 4de9sf en una mateixa actuació descarregant els dos, juntament amb el 5de9f

per | 2019-09-15 22:29:3915/09/2019 22:29 | 0 comentaris

La Colla Vella dels Xiquets de Valls aconseguia descarregar per primera vegada aquesta temporada el 4 de 9 sense folre a la diada del primer diumenge de festes de Tarragona, i l’acompanyava amb el 2de8sf i el 5de9 amb folre, realitzant la millor actuació del que porta de temporada i la millor de la temporada dins del panorama casteller.

Quatre  colles participaven en aquesta diada castellera que ha omplert de gom a gom la plaça de la Font de Tarragona. Amb molta puntualitat es veia el primer castell, que l’enlairava els Xiquets de Tarragona.

La Colla Vella apostava de sortida pel 2de8sf, castell que, tot i la gran dificultat, els ha donat molts èxits en les darreres setmanes, tal com demostra que l’han descarregat en tres ocasions. I aquest diumenge ha estat la quarta. Amb un pel de moviment, s’ha patit un moment abans de coronar-se però amb l’experiència del castell s’ha sabut redreçar per a carregar-lo i tot seguit, descarregar-lo. Tot seguit venia el carro gros pels rosats, i el seu principal objectiu de la diada, el 4de9sf. Primer s’ha desmuntat un peu i tot seguit sonava gralles. El castell la veritat és que s’ha mostrat intractable i impecable en la seva elaboració i la plaça ho ha aplaudit, quan s’ha carregat i seguidament, quan s’ha descarregat. El primer 4de9sf descarregat d’aquesta temporada castellera. En tercera ronda han posat folre després de dos castells nets. Ho han fet amb el 5de9 amb folre que també descarregaven i posaven punt final a la diada amb el pilar de 6.

Castellers de Vilafranca arrencaven la diada forts, amb el 2de9 amb folre i manilles per encarar en segona ronda reptes més grans. I els hi ha anat bé tot i la bellugadissa al pis de manilles, on els tocava treballar més del compte, però un cop carregat, el castell s’ha estabilitzat, i s’ha descarregat. En segona ronda s’ha torçat la diada pels verds. El 3de9 amb folre i pilar ha fet llenya. El pilar tenia problemes per moure’s per dins del castell, molt tancat, però cedia per dalt, en una caiguda lletja. La caiguda, que ha provocat baixes, ha fet que la colla rebaixés pretencions i tancava amb el 3 i 4 de 9 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

Quant a les colles locals, tampoc ha acabat de ser el seu dia. La Colla Jove Xiquets de Tarragona arrencava amb moral descarregant el 9 de 8 en primera ronda i seguidament apostava pel 5de9 amb folre, castell que en la baixada cedia i queia. També els ha passat el mateix en tercera ronda amb el 4 de 9 amb folre i pilar, que l’aconseguien carregar però en aquest cas, el pilar es partia. També tancaven amb el pilar de 7 amb folre. Els Xiquets de Tarragona els ha anat malament des de l’inici. El 5 de8 els queia abans de ser carregat i feia llenya. Per refer-se, 4de8 per agafar forces i encarar el castell de 9, que arribava seguidament però que quedava amb un doble intent desmuntat pels nervis de la canalla. Tancaven amb el pilar de 5.

 

Xiquets de Tarragona: 5de8(i), 4de8, 3de9f(id), 3de9f(id), 3de8, pde5.

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9de8, 5de9f(c), 4de9fp(c), pde7f

Castellers de Vilafranca: 2de9fm, 3de9fp(i), 3de9f, 4de9f, pde7f

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de8sf, 4de9sf, 5de9f, pde6

Deixa un comentari