//Els vídeos de l’eufòria dels Xiquets de Valls en fer història

Els vídeos de l’eufòria dels Xiquets de Valls en fer història

per | 2019-10-28 10:30:5328/10/2019 10:30 | 0 comentaris

La plaça del Blat de Valls va marcar un nou episodi en el món casteller aquest diumenge dia 27 d’octubre del 2019, una data que quedarà per a la memòria i escrita en els llibres d’història. Serà d’aquells dies que al llarg dels anys es dirà, “jo aquell dia estava a la plaça del Blat”, i no ni ha per a menys. Es tornava a trencar un sostre, un mite casteller. S’aconseguia fer l’aleta del 3de9sf. Les dues colles castelleres eren qui més ho havien provat al llarg de la història però no s’havien sortit, i es posaven d’acord per a fer història conjuntament. I l’eufòria s’apoderava del km 0 del món casteller.

Com una autèntica oda als Xiquets de Valls, les dues colles van fer història i van acabar aplaudir-se mútuament, van cantar alhora “canta y no llores”, i es deixava enrere algun moment de tensió a plaça entre les dues colles un cop la Vella descarregava el 3de9sf. Era el dia dels Xiquets de Valls.

Per molts adjectius que es posin, seria quedar-se curts. Va ser un dels dies més “brutals” de la història del món casteller. Els crits eren espectaculars quan es van enlairar les dues aletes del 3de9sf. Els Xiquets de Valls van acabar fent possible el que semblava impossible. Feia temps que ho buscaven i feien un autèntic homenatge al món casteller, i al país. Es volia que fos una diada reivindicativa i ho va ser, oi tant que ho va ser. Ja es començava fort abans de la diada amb una plaça entregada demanant la dimissió de Buch, demanant la llibertat dels presos polítics, la llibertat dels joves empresonats a les manifestacions i cridant independència. Tot seguit va ser una reivindicació dels Xiquets de Valls, del km0 del món casteller, de què els Xiquets no coneixen barreres i no coneixen la paraula impossible.

Aquí us deixem un seguit de vídeos de l’ambient i de l’alegria dels Xiquets de Valls després de descarregar els 3de9sf.

 

Deixa un comentari