//Les fortes pluges posen en alerta vàries comarques

Les fortes pluges posen en alerta vàries comarques

per | 2019-10-22 22:14:1722/10/2019 22:14 | 0 comentaris

La pluja d’aquest dimarts 22 d’octubre està afectant sobretot a les comarques tarragonines. Des de primera hora de la tarda, la zona del Baix Camp s’ha vist fortament afectada, amb zones inundades i d’altres amb talls de carreteres o línies de tren tallades i fora de servei.

Actualització I 21.05h

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Valls alerta que hi han varies vies afectades en diversos municipis a conseqüència de la gran quantitat d’aigua que s’acomula més la que cau, i cal sumar-li el vent. A la capital de l’Alt Camp hi ha risc de pluja nivell vermell, el que representa una alarma forta de pluja. De fet, tant a Valls com a diferents pobles de la comarca, a partir de les 9 del vespre s’ha produit pluja amb molta intensitat i s’estan vivint fortes tempestes en diferents indrets, entre ells Querol.

Actualització I 22.45h
Municipis de comarques del Camp afectats:
-Garrigues
-Alt Camp
-Baix Camp
-Tarragonès: prop conca del Francolí
-Conca de Barberà

Actualització I 22.55h
Alerta inuncat. Des de Protecció Civil es demana el confinament de les persones i la no mobilitat per pluges intenses i desbordament de rius. Informen que el riu Francolí s’ha desbordat a la localitat de Montblanc.

ACN

Tres línies de tren i una carretera tallades per la llevantada a les comarques gironines i a les del Camp de Tarragona

Les línies R11, R15 i R16 de Rodalies de Renfe, per les quals també transcorren combois de línies regionals i de llarga distància com els del Corredor Mediterrani, estan interrompudes en algun dels seus trams a causa de la llevantada que assola aquesta tarda bona part de Catalunya, segons ha informat Renfe. L’R11 està afectada des de les 17.15 h per falta de subministrament elèctric entre Girona i Llançà. L’R15 des de les 16.25 h entre Marçà-Falset i els Guiamets per acumulació d’aigua a la via. I l’R16 des de les 17.35 h entre l’Hospitalet de l’Infat i Mont-roig del Camp també per inundació. A banda, també està tallada la carretera TV-3031 als Guiamets per la pluja. Ho havia estat la C-31 a Calonge, però ja s’ha reobert.

La llevantada prevista fins a aquest dimecres pels serveis meteorològics a Catalunya ha obligat els Bombers a fer 168 sortides fins a les cinc de la tarda, 71 de les quals l’última hora. A partir de la tarda, la majoria han estat per inundacions, mentre que fins aleshores havien estat pel vent. Les actuacions han tingut lloc especialment a indrets com Palamós (Baix Empordà) o l’Escala (Alt Empordà).

A la zona del Baix Empordà és on s’ha registrat més avisos entre les quatre i les cinc. Dels 71 totals que hi ha hagut aquella hora, 36 han estat a la Regió d’Emergències de Girona, 16 dels quals a Palamós.

Activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar a Barcelona

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades. Es preveu que hi pugui haver onades de més de 2,5 metres.

L’Ajuntament recomana a la ciutadania que eviti accedir a les platges i recorda que està prohibit accedir als espigons i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.

Deixa un comentari