//Vicent Partal torna a Valls per presentar “Nou homenatge a Catalunya”

Vicent Partal torna a Valls per presentar “Nou homenatge a Catalunya”

La Casa de Cultura s'ha omplert de gom a gom en aquest acte que ha estat presentat pel periodista vallenc Francesc Domènech

per | 2018-05-04 21:06:3704/05/2018 21:06 | 0 comentaris

Aquest divendres 4 de maig la Casa de Cultura de Valls ha acollit la presentació del llibre “Nou homenatge a Catalunya”, la darrera obra de Vicent Partal, en què l’autor reflexiona sobre els fets transcendents que s’estan vivint a Catalunya.

L’acte s’iniciava cap a de dos quarts de vuit del vespre i era presentat pel periodista vallenc Francesc Domènech.

“Nou homenatge a Catalunya” és l’obra més ambiciosa de Partal i és el primer títol d’una nova col·lecció d’Ara Llibres, “Pausa”, que té l’objectiu de donar veu al periodisme interpretatiu i literari i esdevenir un espai de reflexió social i política. Partal veu el país compromès en una revolta que, com la que va descriure George Orwell, també sorgeix des de baix, des del poble, i, com l’escriptor anglès, Vicent Partal hi ret homenatge. Segons l’autor, “tenim molta sort de poder lluitar, de voler lluitar, de no conformar-nos mai, de no voler ser menys si podem ser més. Tenim molta sort de saber sumar, de ser un poble, de saber posar l’interès col·lectiu tant per damunt dels interessos personals, de no preguntar a ningú d’on ve sinó on vol anar. Tenim molta sort de guanyar.”

Francesc Domènech ha fet una extensa presentació del llibre, destacant-ne capítols i frases rellevants com l’anàlisi dels mitjans i les xarxes socials que avui fa que es rebi informació per tots costats i, en canvi, en el cas de l’any 92 amb l’operació del jutge Garzón els mitjans van silenciar els fets i els ciutadants no rebien la informació, cosa que avui seria impossible amb la rapidesa de les xarxes. També s’ha comentat la diplomacia d’altres països, la diplomacia moderna catalana contra una “d’arrogant” i la recomenació del llibre “Nou homenatge a Catalunya” per als pessimistes.

Partal diu que la república està proclamada però que cal fer-la efectiva, dontar-la de contingut i anar-la vestint tant ràpid com es pugui. Ha explicat que és normal estar confòs ja que han passat moltes coses i tot s’ha desencadenat ràpid. Una de les hipotesis del moment, ha dit, és que la ciutadania veu com actuen les quatre jurisdiccions europees amb exiliats polítics catalans i tot fa pensar en un suport exterior més factible que mai.

Aquesta no ha estat la primera visita de Vicent Partal a la capital de l’Alt Camp ja que l’ha visitat en diverses ocasions convidat per Valls-Alt Camp per la Independència i la seva presència sempre ha despertat molt d’interès, com s’ha pogut veure aquest divendres una vegada més, sent la seva xerrada una ocasió per escoltar l’anàlisi sobre l’actualitat per part d’una de les veus més crítiques i documentades del país. De fet, la Casa de Cultura s’ha omplert de gom a gom, i part del públic ha seguit l’acte de peu per falta de cadires.

Deixa un comentari