Desenes de nens i nenes s’aplegaven aquest divendres, 1 de desembre, a la plaça del Pati esperant amb il·lusió una de les èpoques de l’any més esperades per els més petits. I és que Valls donava avui la benvinguda al Nadal amb l’encesa de les llums que guarniran els carrers de la ciutat fins passades les festes. Tot i el fred de la tarda, on la neu ha fet una lleugera passada per la capital de l’Alt Camp caient durant uns minuts volves de neu que no ha quallat, s’ha viscut un acte participatiu, on s’ha començat el compte enrere pel Nadal.

La festa s’ha encetat moments abans de les sis de la tarda, quan a la plaça del Blat s’inaugurava amb el Fumera i els Nans el pessebre Monumental. Des d’allà, petits i grans han seguit la cercavila fins al Pati, on després del compte enrere, les llums de tota la ciutat s’han encès tot indicant que el Nadal a Valls ja ha arribat. El Fumera, com emissari dels Reis Mags d’Orient demanava a tots els nens que es portessin bé en el que resta d’any. Els grallers Els Blu’s han amenitzat la tarda amb la seva música.

Per acabar, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha amenitzat amb percussió la cercavila de tornada a l’Ajuntament. Al llarg de tot el cap de setmana tindran lloc diversitat d’activitats emmarcades en la programació de Nadal, entre elles una sessió de teatre infantil amb ‘Samfania per tots’.