//Valls celebra la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors i “encesa del perfum”

Valls celebra la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors i “encesa del perfum”

La capella de la Mare de Déu dels Dolors, a l’església de Sant Joan s’ha omplert de fidels, a partir de les 10 del matí.

per | 2019-04-12 10:27:2812/04/2019 10:27 | 0 comentaris

Aquest divendres, dia 12 d’abril, Divendres de Dolors, a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors, dins l’església arxiprestal de Sant Joan Baptista, s’ha celebrat a les deu del matí l’eucaristia i encesa del perfum, l’olor tradicional del dia de la seva advocació. L’esmentada capella s’ha omplert de fidels i la missa ha estat concelebrada per Joan Àguila i Joan Font.

Un dels fets singulars d’aquesta festivitat és el perfum que agafa la capella dels Dolors aquest dia. Una referència que, tot i recordar-ho molts confrares, va arribar a les mans de la Confraria en el testimoni de Joan Rosàs, i aquest per referència d’una senyora de la Venerable Congregació dels Dolors de Valls, que recordava amb enyorança els seus temps de joventut, quan a la vella capella, presidida pel retaule barroc, obra de Lluís Bonifàs, recordava especialment l’olor.

En un lloc reservat s’ha posat un fogonet amb una olleta de terra plena de vi ranci i s’hi aboca una cullerada de pols d’encens, una altra de pols de mirra i una poma amb tot de claus d’espècies clavats. Quan la barreja bullia emanava una fragància suau que omplia tota la capella.

Deixa un comentari