14.9 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

Unes 120 persones han sol·licitat els descomptes de la nova taxa d’escombraries a Valls

La taxa de recollida d’escombraries incorpora, per primer cop, una mesura pionera amb importants incentius ambientals per als ciutadans que realitzin adequadament la separació dels residus a casa.  D’aquesta manera l’Ajuntament de Valls, aquest any 2020, aplicarà per primer cop el nou sistema, que inclou descomptes que poden oscil·lar entre el 20 i el 50% al rebut de les escombraries.

Tots els ciutadans que s’hi vulguin acollir tenen tot el mes de febrer per presentar la sol·licitud. La sol·licitud es pot presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, però també es pot efectuar el tràmit telemàticament. Fins el proppassat dia 6 de febrer, al migdia, segons fonts municipals, un total de 117 vallenques i vallencs van sol·licitar els incentius ambientals del proper rebut de la brossa. La xifra s’ha registrat en els tres primers dies de la campanya (dimarts, dimecres i dijous), ja que dilluns a Valls era festiu per la festivitat de la Mare de Déu de la Candela.

Per poder acollir-se a les tarifes d’incentius ambientals de nivells 1, 2 i 3, cal formalitzar la sol·licitud abans del 29 de febrer, bé en línia a través del portal web municipal o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Amb la instància, el ciutadà fa una declaració de responsabilitat que en aquell domicili es fa la recollida selectiva, justificant-ho amb fotografies de l’espai de casa on té els cubells per a les fraccions orgànica, paper-cartró, envasos lleugers, vidre i resta. A més, amb la formalització, s’autoritza també que l’Ajuntament pugui realitzar inspeccions a casa del sol·licitant, en un controls que seran aleatoris entre tots els que ho demanin. En el cas del nivell 2 per a usuaris de deixalleria, caldrà aportar els certificats de les aportacions fetes a la deixalleria, i per al nivell 3, que inclou els ciutadans que realitzin autocompostatge de l’orgànica, caldrà aportar imatges de l’autocompostador.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...