//Un mossèn de l’Alt Camp, investigat pel seu passat en una associació suspesa per l’Església

Un mossèn de l’Alt Camp, investigat pel seu passat en una associació suspesa per l’Església

Un tribunal eclesiàstic de la diòcesi de Vic ha decidit suspendre de manera preventiva de l’exercici públic del ministeri 17 capellans investigats per pertànyer a Seminari del Poble de Déu

per | 2019-04-16 09:25:2216/04/2019 09:25 | 0 comentaris

Un tribunal eclesiàstic constituït per la diòcesi de Vic està investigant l’associació de fidels Seminari del Poble de Déu, que fou extingida canònicament el 15 d’abril del 2017 per les seves opinions doctrinals i per la seva aplicació a la vida cristiana per suposades pràctiques sectàries i sexuals dins de la comunitat.

Aquest tribunal ha decidit suspendre de manera preventiva de l’exercici públic del ministeri, però no de l’exercici privat, els clergues investigats. La mesura afecta clergues de les diòcesis de Barcelona, Tarragona, Lleida, Urgell i Vic i cada diòcesi l’està aplicant d’acord amb la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En total, disset capellans i dos laics, entre ells el mossèn Xabier Segura, que actualment porta les parròquies d’Alcover, la Riba, Picamoixons, el Milà, la Masó i Fontscaldes.

Malgrat aquesta decisió del tribunal eclesiàstic, els mossens tarragonins continuen en el càrrec fins que el Vaticà ho dictamini, segons un comunicat de l’arquebisbat de Tarragona: “En aquest moment cal esperar les decisions que vagi prenent el tribunal canònic i preservar el dret a la bona fama i a la presumpció d’innocència de tots els implicats. Els bisbats sempre han aplicat escrupolosament el que estableix la Santa Seu en aquests casos. Si aquest procés canònic portés a descobrir indicis fonamentats de responsabilitat penal en l’àmbit civil, immediatament serien posats en coneixement de les autoritats judicials.” Per tant, per decisió de l’arquebisbat de Tarragona, mossèn Xabier Segura continua en el càrrec perquè la investigació encara està oberta i la decisió no està presa de manera definitiva.

Aquest seminari s’havia estès per territori català, basc i colombià.

Deixa un comentari