/, Portada/Un masonenc és nomenat secretari d’Universitats i Recerca

Un masonenc és nomenat secretari d’Universitats i Recerca

Francesc Xavier Grau i Vidal és un lleidetà casat a la Masó, poble on ha residit des de llavors. Va ser rector de la URV entre el 2006 i el 2014

per | 2018-07-03 19:24:5503/07/2018 19:24 | 0 comentaris

El Govern de la Generalitat ha nomenat a Francesc Xavier Grau Vidal nou secretari d’Universitats i Recerca

Nascut a Lleida l’any 1958, es va casar amb una veïna de la Masó i des d’aleshores que resideix en aquest municipi de l’Alt Camp.

És doctor per la Universitat de Barcelona (1986) i catedràtic de Mecànica de Fluids de la Universitat Rovira i Virgili. Fins ara, dirigia la Càtedra URV “Universitat i Regió del Coneixement”, creada per la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona per fomentar el desenvolupament del sud de Catalunya com a regió del coneixement. Així mateix era vicepresident 1r de la Xarxa Vives d’Universitats i vicepresident adjunt de la Xarxa Vives, a més d’exercir la presidència de la Fundació Estela per a la Discapacitat.

Va ser rector de la Universitat Rovira i Virgili entre 2006 i 2014, període en el qual va liderar el Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud. Ha estat vocal de la Comissió Permanent i vicepresident primer de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i president de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

Entre 2014 i 2016 fou director acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNi), una xarxa creada per acord entre la UNESCO, de la Universitat de les Nacions Unides i de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques per enfortir el paper de l’educació superior a la societat.

Deixa un comentari