/, Cultura, Portada Destacada/Un estudi redescobreix el documentador fotogràfic Francesc Blasi

Un estudi redescobreix el documentador fotogràfic Francesc Blasi

El vallenc va testimoniar amb imatges els diversos viatges que va fer al llarg de la seva vida

per | 2018-09-01 09:00:0601/09/2018 09:00 | 0 comentaris

Un estudi portat a terme per tres estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, Olga Fernández, Andra Jódar i Yunsara Barcial, posa sobre la taula la figura del documentador fotogràfic vallenc Francesc Blasi.

Segons la investigació acadèmica, Blasi va ser “un industrial de professió, fotògraf amateur, excursionista i també escriptor que va deixar un ampli fons de fotografia i relats en els quals parlava dels seus viatges, i els documentava amb les seves pròpies imatges”.

El nivell econòmic familiar de Francesc Blasi va fer possible que visqués una vida còmoda i que pogués viatjar a una gran quantitat de localitats catalanes i espanyoles, així com també a Egipte, Rússia, Àustria o Hongria, entre altres països d’arreu del món.

Per altra banda, la col·lecció de Francesc Blasi mostra a la perfecció el tipus de rutes que portaven a terme els excursionistes a la Catalunya de finals del segle XIX i principis del segle XX. El seu corpus fotogràfic es pot visualitzar a la pàgina web de l’arxiu del Centre Excursionista de Catalunya (CEC).

Deixa un comentari