Beure en porró era un fet quotidià anys enrera i es un fet excepcional avui en dia. Per mantenir aquest costum de casa nostra en el Firagost des de fa set anys se celebra el Concurs de beure en porró. Aquests es va fer a la plaça del Pati aquest dimarts des de les 8 a les 9 del vespre. Constava de cinc categories: la infantil la ha guanyat Maria López de Valls, la femenina la guanyadora ha estat Marta Rigau de Cabra, la de més estil ha guanyat Ricard Ribes d’Ascó, la de mes temps el guanyador ha estat Andreu Martos de Valls i de més amunt el guanyador ha estat Ramon Llorach del Pla.
La inscripció ha estat gratuïta i han participat un total de trenta persones entre grans i petits.
A més a més per tercer any consecutiu es dona el Premi Porronaire d’Honor que enguany i enguany fora doble. Un va ser al Restaurant Masia del Pla per l’ús continuat del porro amb totes les seves taules que fora lliurat el mateix dimarts pel conseller Jordi Turull, conseller que ha mostrat davant de tothom la seva habilitat bevent al porro de manera correcte i sense tacar-se la camisa.
L’altre Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella pel suport i la promoció de les tradicions vallenques al seu país, en aquest cas, el lliurament es va fer el dimarts 2 d’agost a l’ajuntament de Valls coincidint amb l’acte institucional de celebració dels 50 anys d’agermanament de Valls i Andorra la Vella.