//S’instal·la a Valls un panell mòbil per informar de la velocitat dels vehicles

S’instal·la a Valls un panell mòbil per informar de la velocitat dels vehicles

El dispositiu entrarà en funcionament la setmana vinent i s’anirà ubicant en diferents punts per informar els conductors de la velocitat a què circulen

per | 2018-01-10 16:27:1010/01/2018 16:27 | 0 comentaris

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls compta amb un nou panell mòbil d’informació de la velocitat de vehicles, un dispositiu electrònic que entrarà en funcionament la setmana vinent amb l’objectiu de reforçar la seguretat en la mobilitat urbana i contribuir a la implantació del trànsit pacificat dins de la ciutat. El nou panell detecta la velocitat a la qual s’aproxima un vehicle i n’informa el conductor per tal que redueixi la marxa si supera el límit establert per a la via.

El nou dispositiu té funcions informatives i en cap cas sancionadores. Així, el panell actuarà com a element dissuasiu per tal que el conductor redueixi la velocitat d’acord amb les característiques de la via per on circula. L’aparell és mòbil i s’anirà col·locant en diversos carrers i avingudes de Valls. Aquesta mateixa setmana s’ha instal·lat a la Muralla de Sant Antoni per recollir dades de quina és la velocitat a què s’hi circula i està previst que la setmana vinent entri en funcionament ja per informar els conductors de la velocitat.

El panell s’anirà instal·lant en diferents punts de la ciutat i abans d’entrar en servei sempre hi haurà una fase prèvia de recollida de dades de velocitat a la via. D’aquesta manera, l’anàlisi comparada entre l’abans i el després del nou aparell permetrà valorar la seva efectivitat com a element dissuasiu. A més, en tractar-se d’un panell mòbil que s’instal·larà a diferents punts de Valls, permetrà també recopilar dades d’una manera àmplia que facilitarà la presa de decisions sobre noves mesures reguladores en el futur.

La posada en servei del panell mòbil d’informació de velocitat està prevista per a la setmana vinent a la Muralla de Sant Antoni, a l’entorn del Barri Antic, amb l’objectiu de contribuir així a la pacificació del trànsit en aquesta zona de la ciutat.

Deixa un comentari