//Segons el sondeig de TV3, Ciutadans rep la patacada més gran a les eleccions del 10N

Segons el sondeig de TV3, Ciutadans rep la patacada més gran a les eleccions del 10N

per | 2019-11-10 20:14:4010/11/2019 20:14 | 0 comentaris

La repetició de les eleccions al Parlament Espanyol, i segons el sondeig que ha publicat a les 8 del vespre tant TV3 com TVE, el partit polític que paga més car la repetició d’aquestes eleccions és Ciutadans, que dels 57 diputats assolits el 28 d’Abril, es quedaria entre 14-15, passant de la tercera força política a l’Estat a la cinquena.

La formació taronja perdria aproximadament més de 40 escons en pocs mesos de diferència, uns escons que anirien a parar a l’extrema dreta de VOX i al Partit Popular, formacions que millorarien, sobretot VOX, els resultats.

A nivell de Catalunya, guanyaria ERC, amb l’emoció de saber si finalment torna a guanyar, ja que es manté un frec a frec amb el PSC, i les dues grans notícies les trobaríem amb la CUP i C’S. La formació anticapitalista entraria per primera vegada -no s’havia presentat mai al Parlament espanyol- amb força, amb 3 o 4 diputats, mentre que Ciutadans també confirmaria la davallada quedant-se amb 2 escons, els mateixos que PP i VOX. Per contra, JxCat mantindria la forquilla dels 6-7 diputats, i Comú Podem es quedaria entre 5-7.

Deixa un comentari