//Rita Andreu Sans, alumna de l’Institut Jaume Huguet, Premi de Recerca de la URV

Rita Andreu Sans, alumna de l’Institut Jaume Huguet, Premi de Recerca de la URV

La Rita, que va fer 2n de Batxillerat a l’Institut Jaume Huguet el curs passat, ha aconseguit el guardó amb el Treball de Recerca Antibiòtics:

per | 2020-01-14 09:11:4214/01/2020 09:11 | 0 comentaris

Rita Andreu Sans ha guanyat un dels premis a treballs de recerca de la Universitat Rovira i Virgili. La Rita, que va fer 2n de Batxillerat a l’Institut Jaume Huguet el curs passat, ha aconseguit el guardó amb el Treball de Recerca Antibiòtics: una mort anunciada? Estudi sobre l’efecte bactericida de l’all, del romaní i de la farigola, que va ser dirigit per la professora Ana Robledo Carbonell. Aquest treball li ha fet obtenir un dels dos premis de la modalitat Rafael Battestini (a les àrees de Medicina, Ciències de la Salut i de la Vida) atorgats pel Consell Social de la URV en la convocatòria del 2019.

El treball recull informació sobre la resistència als antibiòtics i sobre la gestió que les autoritats sanitàries, des de l’Organització Mundial de la Salut fins a les autonòmiques, fan d’aquest greu problema de salut pública. A la part pràctica, el treball compara els efectes bactericides dels antibiòtics comercials amb els de l’all, del romaní i de la farigola, substàncies sovint considerades «antibiòtics naturals», enfront de dos bacteris.

Deixa un comentari