/, Castells, Política/Què va passar realment amb la bandera espanyola a la cloenda del festival Mandorlo in Fiore?

Què va passar realment amb la bandera espanyola a la cloenda del festival Mandorlo in Fiore?

Albert Pedret desmenteix que fos la Vella qui va pressionar per treure la bandera espanyola, i afirma que anteriorment al festival es va acordar que no es mostraria cap bandera, només l’estendard de la Colla.

per | 2018-03-13 11:15:4013/03/2018 11:15 | 5 comentaris

Quina història hi ha darrere de les informacions que han sortit sobre la retirada de la bandera espanyola el darrer dia de la cloenda del festival Mandorlo in Fiore? Diferents informacions publicades destacaven que va ser la Colla Vella qui va demanar a l’organització la retirada de la bandera espanyola, però des de la mateixa Colla ho desmenteixen.

De fet Albert Pedret, president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, explicava els fets tal com es van produir a Elvallenc.cat: “En el viatge de prospecció que vam fer el mes de novembre l’organització ens va explicar els problemes que van tenir amb Israel i Palestina l’any passat perquè pugessin a l’escenari junts. Ells ens van dir que havia passat això i en aquell moment vam parlar sobre les banderes. Els vam dir que nosaltres portàvem l’estendard de la Colla, on hi ha l’escut de la ciutat, de la Colla i el català, i vam demanar que no ens posessin cap bandera perquè el nostre estendard ja ens representa. Nosaltres veníem a fer castells, a mostrar la cultura catalana i el fet casteller. Així vam quedar. Durant el festival anàvem amb l’estendard, i va ser a l’arribada a la vall dels Temples, a l’escenari, que vam la bandera espanyola, i ells, en veure arribar la Colla Vella, que encara no havia arribat tota sinó una part, en veure el nostre estendard se’n devien adonar, i sense que ningú els digués res ni exigís ni es fes cap pressió, van procedir a retirar la bandera espanyola.”

D’aquesta manera, la Colla vol sortir de polèmiques per informacions que no s’han acabat d’ajustar a la realitat. “La bandera la va treure l’organització per deferència nostra, perquè anàvem amb l’estendard i és tal com havíem quedat abans del festival”, finalitzava Pedret, que afirma que “no hi ha cap mena de polèmica”.

5 Comentaris

 1. Perico el de los palotes 13 Març 2018 en 12:16

  Solo tienes que ver la fotografia un poquito con detenimiento…como aplauden miembros de la colla mientras otros pasan indifdrentes…..”fue cosa de la organizacion”…pues nada..a creer..ja ja ja…asi nos va..todo politizado….hasta els castells..enhorabuena Sr.Pedret..buena rxplicacion

 2. Perico el de los palotes 13 Març 2018 en 14:27

  ….

 3. Dolors capdevila 13 Març 2018 en 14:36

  Albert Pedret! Per favor vaig estar amb vosaltres allà! No passa res coi per dir que vam pressionar nosaltres!! Clar que si! Estar clar que vam aplaudir nomès nosaltres, perque la gent d’allà passa bastant del tema! Normal! Vam donar una mica la nota! I ja estar! Jejeje

 4. Sorayo 13 Març 2018 en 15:53

  Pel PERICO… el dia que facis castells, entendras moltes coses, de patir, de suar, d’aguantar olors, de pasar-les putes, de treballar en equip, de no mirar si fas d’enxaneta, de d’acotxador, al pilar, de dos, de dau, o de crossa, … totes les posicions son claus i estrategiques… coses que a España no entenen el fet del construir coses amb exit amb l’esforç. T’animo que vagis a qualsevol colla i ho provis, t’encoratjo de veritat.

 5. Perico el de los palotes 13 Març 2018 en 17:02

  Para el Sorayo…..y que narices tiene que ver la politica con las collas, csstillos, etc…..la cultura y la politica mezcladas son problemas…..Ahora si tu me dices que ser de cualquier colla de Cstalunya conlleva ser o pensar en una sola direcion prefiero seguir como estoy….o ser de la Colla Vella conlleva ser independentista, no ser Español, y supongo que ser del Barça????
  Mire lo bonito de ser de una Colla y lo que me explican porque yo no lo soy es que haya de diferentes razas, culturas, pensamientos,…etc y los una el SENY y la FORÇA. Digo

Deixa un comentari