//Quatre municipis de l’Alt Camp doblen en població en dues dècades

Quatre municipis de l’Alt Camp doblen en població en dues dècades

Els quatre municipis són Querol, Montferri, Puigpelat i Cabra del Camp. En tres casos -Vilabella, el Pont d’Armentera i la Riba- hi ha un descens poblacional

per | 2019-01-12 14:00:4012/01/2019 14:00 | 0 comentaris

Entre els 23 municipis de la comarca hi ha creixements desiguals, i en tres, hi ha fins i tot descens poblacional.

A grans trets, hi ha quatre casos que doblen la població en vint anys: Cabra del Camp, Montferri, Puigpelat i Querol.  Els motius són els increments en les urbanitzacions  on excepte el cas de Puigpelat, els altres tres casos avui en dia hi ha mes població en elles que en el nucli principal.

I tres que baixen, que són el Pont d’Armentera, Vilabella i la Riba. Aquest darrer es el municipi que mes població perd.

En la resta hi ha increments variables, però sense doblar la població. D’aquest darrer grup destaquen els municipis amb increments superiors al 40% com Aiguamúrcia, Nulles, el Pla de Santa Maria, el Rourell o Vallmoll.

En els municipis en què la població ha pujat entre el 20 i el 40% hi ha Alcover, Alió, els Garidells, Mont-ral, Rodonyà, Valls i Vila-rodona.

En la resta els increments de població són de menys del 20%, que són: Bràfim, Figuerola del Camp, la Masó i el Milà. De fet, aquest municipi és el que té una població més estable en aquests vint anys, només hi ha hagut un increment de població del 4,49%.

Deixa un comentari