“Demano al Parlament que suspengui la declaració d’independència per tal que les properes setmanes emprenguem un diàleg”, ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva compareixença al Parlament.

“Soc molt conscient que hi ha molta gent angoixada, preocupada pel que pot passar. La preocupació d’algunes empreses de traslladar la seva seu social. El Govern de Catalunya no oblidarà el seu compromís amb la democràcia”, també ha dit Puigdemont.

“Comparec en aquest parlament després dels resultat del passat 1 d’octubre. També davant dels ciutadans de Catalunya. Lluny de ser un afer domèstic Catalunya és un afer europeu. El moment és prou seriós perquè tot assumim la part de la nostra responsabilitat. Els qui s’han mobilitzat i amb aquells que no s’han mobilitzat. Mai no ens posarem d’acord en tot, però la manera d’avançar és la democràcia i la pau. Com es poden imaginar en els darrers dies se m’ha apropat molta gent dient-me el que havia de fer o el que havia de deixar de fer”, ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al principi de la seva compareixença.

“El que exposaré avui no és una decisió personal. Avui toca parlar dels resultats de l’1-O al Parlament. Catalunya ho va celebrar en circumstàncies extremes. Des de les vuit del matí fins a les nou del vespre vam veure imatges de violència. L’objectiu era provocar el pànic. Més de dos milions van sortir de casa i ho van aconseguir. Les operacions de les setmanes anteriors o les detencions les setmanes anteriors tampoc no van poder aturar els referèndum. Vull fer un reconeixement a les persones que ho van fer possible, a tantíssima gent anònima que van posar el seu granet de sorra per fer-ho possible”, ha dit el president de la Generalitat.