/, Política, Portada Destacada/Puigdemont i 200 alcaldes catalans reclamen la llibertat dels presos polítics a Brussel·les

Puigdemont i 200 alcaldes catalans reclamen la llibertat dels presos polítics a Brussel·les

per | 2017-11-07 19:52:5007/11/2017 19:52 | 0 comentaris

El president Carles Puigdemont i 200 alcaldes d’arreu de Catalunya es reunien aquest dimarts, 7 de novembre, a Brussel·les per reclamar davant de tot Europa la llibertat dels presos polítics. Entre els alcaldes hi havia Marta Blanch, de Puigpelat, i Joan Maria Sanahuja, de Vilabella.

Marta Blanch, alcaldessa de Puigpelat, captura l'instant en què els alcaldes reben al president tot aixecant les seves vares.

Tots els alcaldes es reunien aquest matí a l’aeroport de Barcelona i després de facturar les seves vares es dirigien a Brussel·les, on passades les dotze del migdia es concentraven davant de la Comissió Europea amb pancartes on es podia llegir “Freedom Political Prisoners”.

A la tarda, a partir de les cinc, tots els alcaldes es reunien al Bozar en un acte en què ha participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba a Brussel·les des de fa uns dies. Allà, el president ha volgut dirigir un missatge als alcaldes, a Catalunya i, sobretot, a Europa.

“No sabeu que bé que ens va sentir el vostre escalf i la vostra presència”, confessava Puigdemont als alcaldes. També destacava: “Volem construir un estat on no ens hàgim d’amagar per expressar-nos, on no anirem a la presó per complir amb el programa electoral. Tenim només un camí per a la independència, i no ens serveix cap d’altre més que la democràcia.”

Deixa un comentari