//Presentat a Valls el llibre de Jordi Cuixart

Presentat a Valls el llibre de Jordi Cuixart

L’acte ha estat organitzat per Òmnium Alt Camp i hi han intervingut Esther Cuixart, Xavier Antich i Gemma Casalé

per | 2019-09-07 21:48:2507/09/2019 21:48 | 0 comentaris

Avui a les 7 de la tarda, la plaça del Pati ha acollit la presentació del llibre “Ho tornarem a fer”, del president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart. L’acte ha estat una conversa entre Xavier Antich, filòsof i membre de la Junta d’Òmnium Cultural, i Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart. La presentació ha estat moderada per la periodista Gemma Casalé.

Cuixart, injustament empresonat, ha decidit transformar la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans. El llibre “Ho tornarem a fer” és un text emocionat i rigorós, on fa una crida a perdre la por i a la desobediència civil.

“Ho tornarem a fer”, editat per Ara Llibres, és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem. Un manifest directe i valent, “un crit a l’esperança i contra la resignació i la frustració”, que ens commina a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades a Catalunya i arreu del món, perquè és a través de la desobediència civil com s’enforteixen les llibertats de tota la societat. Com ell mateix diu, “perquè els nostres fills puguin viure en un país més just i més lliure, ho tornarem a fer”. El pròleg és de Jamila Raqib, la directora executiva de la Institució Albert Einstein dels Estats Units, fundada el 1983 per Gene Sharp i dedicada a promoure l’estudi i l’ús de l’acció no-violenta.

Deixa un comentari