//Novament l’aigua de Sant Magí passarà per l’Alt Camp per anar a la festa major petita de Tarragona

Novament l’aigua de Sant Magí passarà per l’Alt Camp per anar a la festa major petita de Tarragona

La portada de l’aigua es farà amb carro, tal com mana la tradició, que enguany arriba a la 26a edició

per | 2019-08-11 08:36:4911/08/2019 08:36 | 0 comentaris

Si hi ha un moment representatiu de les festes de Sant Magí de Tarragona, aquest és l’entrada dels portants de l’aigua a la ciutat, que enguany serà la tarda del diumenge 18 d’agost, a partir de les 7.

Per començar cal dir que el divendres 16 d’agost a les 8 del vespre a les fonts de Sant Magí de la Brufaganya es farà la cerimònia d’inici de la baixada de l’aigua de les fonts.

A primera hora del dissabte, 17 d’agost, s’encetarà el trajecte amb carro de la portada de l’aigua de Sant Magí des de Sant Magí de la Brufaganya (Conca de Barberà). Els portants amb els seus carros i cavalls passaran per diferents municipis, entre els quals també de l’Alt Camp, i en diversos casos seran rebuts per les autoritats locals: entraran a la comarca per Querol, d’allí passaran al Pont d’Armentera, després a Santes Creus i seguidament aniran fins a Bràfim, on, com cada any, faran parada i descansaran.

L’endemà, el dissabte 18, sortiran de Bràfim i després de passar per Nulles entraran a la comarca del Tarragonès, i d’allí, a Tarragona per repartir l’aigua de Sant Magí.

Des de l’any 1990
Una portada que enguany arriba a la 26a edició. L’any 1990 es va recuperar l’últim tram de la Baixada de l’Aigua, quan l’aigua ja ha arribat a la ciutat. Quatre anys més tard, el 1994, es recuperava el trajecte íntegre des de la Brufaganya fins a la ciutat, passant per diversos municipis de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès.

Deixa un comentari