/, Política, Portada Destacada/Nova concentració de suport als presos polítics a Valls

Nova concentració de suport als presos polítics a Valls

La concentració s’afegeix a les que es fan a tot el país seguint la crida de l’ANC i Òmnium Cultural

per | 2018-07-16 19:56:3316/07/2018 19:56 | 0 comentaris

Aquest dilluns dia 16 de juliol, a la plaça del Blat, ha tingut una nova concentració, d’unes dues-centes persones, de suport als Jordis i a la resta de presos polítics, que s’afegeix a les que es fan a tot el país seguint la crida de l’ANC i Òmnium Cultural.

L’acte de Valls ha començat amb una cançó de Jordi Jubany. Posteriorment, Agustí Batet ha fet la lectura d’un manifest en el qual ha dit que “tot i el canvi de govern, a l’estat espanyol no ha canviat res. Què han fet? Només han complert la llei apropant els presos. S’ha modificat la façana, però els fonaments són els mateixos. Canviar les persones és fàcil; canviar aquest Estat és difícil, gairebé impossible. La nova fiscal general de l’estat ja ho ha manifestat clarament: el nou govern espanyol no té cap intenció de variar de posició respecte dels presos”.

A més, Batet ha dit que “el jutge Llarena està fent el ridícul més gran de la seva vida mantenint persones a la presó per causes inventades i que a Europa no existeixen. El govern de l’estat espanyol està demostrant la no separació de poders? La resposta és sí. Aquests dies Alemanya ens ha donat una lliçó magistral. Si una cosa no és delicte, hi ha llibertat. Què passa a Espanya? Per què no s’actua igual?”.

Després d’una nova cançó a càrrec de Jordi Jubany, l’escriptora Margarida Aritzeta ha donat lectura a la carta que, diumenge passat, la dona de Josep Rull va llegir sobre els presos polítics.

Deixa un comentari