Després que el Govern hagi comunicat als ajuntaments que han de cedir els locals per a l’1-O, més de la meitat dels consistoris d’arreu de Catalunya en les primeres hores, han començat a signar el decret de suport al referèndum. En el cas de la comarca de l’Alt Camp ho han fet una dotzena de municipis. S’espera que siguin més els que en les pròximes hores s’hi inscriguin, tot i que hi ha algun municipi que podría no adherir-s’hi, com sería el cas de Vallmoll i Alió.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han impulsat l’aprovació de decrets als ajuntaments catalans de suport a la convocatòria de l’1-O, en què els consistoris es comprometen a complir amb les previsions la llei del Referèndum.

El decret es fa ressò de l’aprovació al Parlament de la llei del Referèndum i el decret de convocatòria de l’1-O, i ja ha estat aprovats per nombrosos consistoris. A l’Alt Camp, per ara (divendres, 8 de setembre a les 13:00), els pobles adscrits són els següents:Rodonyà, Montferri, Aiguamúrcia, El Pla, Figuerola, Valls, Puigpelat, Nulles, Bràfim, Vilabella, La Masó, Els Garidells, pobles limitrofs com Salomó i Vilallonga.

A continuació, podeu veure el mapa interactiu on s’actualitzen els municipis adherits: