L’empresari vallenc Josep Moncunill Cirac ha mort aquest dimecres, dia 10 de gener, a les tres de la tarda a l’edat de 94 anys. La cerimònia de cos present tindrà lloc aquest divendres, dia 12 de gener, a dos quarts de dotze del matí, a l’església santuari de la Mare de Déu del Lledó.

Josep Moncunill Cirac va néixer a Valls l’any 1923, lloc on ha viscut i ha desenvolupat la seva tasca empresarial i ciutadana. Juntament amb la seva dona, Carme Giró, van ser els fundadors d’Indústries Metal·lúrgiques Moncunill SA (Monix).

A més de la seva emprenedoria, Moncunill va participar activament en benefici de la ciutat, com en la configuració del parc del Mas Miquel; la cessió, junt amb altres persones, dels terrenys per fer l’estació d’autobusos, o la donació de la màquina de tren per fer-ne un monument.
Quant al món associatiu, ha ocupat la presidència del Centre de Lectura i del Club Bàsquet Valls, la vicepresidència de la Fundació Ciutat de Valls; també ha estat membre del Patronat i del Consell Consultiu (1999-2014), i ha pres part en les juntes per a la construcció del barri de Sant Josep Obrer, del Club Futbol Valls i en entitats de caire religiós. Finalment, cal destacar la seva presència a l’Ajuntament de Valls, ja que durant set anys (1964-71) en fou regidor d’Urbanisme, en un moment en què la ciutat va aconseguir endegar el Polígon Industrial, entre altres accions de millora.