/, Portada/Mor Josep Moncunill, fundador de l’empresa Monix

Mor Josep Moncunill, fundador de l’empresa Monix

Quant al món associatiu, ha ocupat la presidència del Centre de Lectura i del Club Bàsquet Valls i la vicepresidència de la Fundació Ciutat de Valls

per | 2018-01-11 12:56:3511/01/2018 12:56 | 2 comentaris

L’empresari vallenc Josep Moncunill Cirac ha mort aquest dimecres, dia 10 de gener, a les tres de la tarda a l’edat de 94 anys. La cerimònia de cos present tindrà lloc aquest divendres, dia 12 de gener, a dos quarts de dotze del matí, a l’església santuari de la Mare de Déu del Lledó.

Josep Moncunill Cirac va néixer a Valls l’any 1923, lloc on ha viscut i ha desenvolupat la seva tasca empresarial i ciutadana. Juntament amb la seva dona, Carme Giró, van ser els fundadors d’Indústries Metal·lúrgiques Moncunill SA (Monix).

A més de la seva emprenedoria, Moncunill va participar activament en benefici de la ciutat, com en la configuració del parc del Mas Miquel; la cessió, junt amb altres persones, dels terrenys per fer l’estació d’autobusos, o la donació de la màquina de tren per fer-ne un monument.
Quant al món associatiu, ha ocupat la presidència del Centre de Lectura i del Club Bàsquet Valls, la vicepresidència de la Fundació Ciutat de Valls; també ha estat membre del Patronat i del Consell Consultiu (1999-2014), i ha pres part en les juntes per a la construcció del barri de Sant Josep Obrer, del Club Futbol Valls i en entitats de caire religiós. Finalment, cal destacar la seva presència a l’Ajuntament de Valls, ja que durant set anys (1964-71) en fou regidor d’Urbanisme, en un moment en què la ciutat va aconseguir endegar el Polígon Industrial, entre altres accions de millora.

2 Comentaris

 1. jesus Guiral Segovia 12 gener 2018 en 21:01

  Hace mas de cuarenta años tuve una entrevista con el Sr. Moncunill en su despacho,tenia mi titulo de licenciado en derecho recién estrenado. Al día siguiente me dió una oportunidad de trabajo, me alentó, exigió, protegió y pagó, pero lo mas importante es que me enseñó sus métodos de trabajo y análisis, métodos que durante muchos años han sido de gran utilidad para mi desarrollo profesional, lo que nunca le agradecerá bastante.
  Como vallense me gustaria que alguna plaza o calle de nuestra ciudad llevara su nombre, tiene sobrados merecimientos para ello, somos muchos los que crecimos como personas gracias a él, su actividad incansable proporcionó trabajo y riqueza a Valls y puso su esfuerzo en mejorar nuestra sociedad en diversos ámbitos.
  Descanse en paz.
  jJesus Guiral Segovia
  Abogado

 2. Eloy Fernandez-,A.Mendez 14 maig 2018 en 20:20

  Empezé a trabajar con el Sr. Moncunill en el carrer del Puet.,fue un acierto uny
  iempre lo recordaré con agradecimiento.Sr. Moncunill,descanse en paz.

Deixa un comentari