//Molts parcs de bombers en situació limit per falta de personal

Molts parcs de bombers en situació limit per falta de personal

Tres son els principals problemes que tenen molts dels parcs de bombers: falta de personal, material envellit i alguns vehicles antiquats

per | 2019-02-08 11:00:0908/02/2019 11:00 | 0 comentaris

La situació dels parcs de bombers, tant professionals com voluntaris de de Catalunya, i per tant, també de l’Alt Camp, en aquests moments és critica per falta de personal, per material envellit en molts casos, vehicles antiquats o perquè per arribar al mínims per donar el servei han de fer moltes hores extres. Aquest situació ja fa temps que s’arrossega.
Malgrat que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i la conselleria de l’Interior darrerament està actuant i fent propostes pel sector tant psl bombers voluntaris com pels professionals, en aquests moments el la majoria de bombers són escèptics per les promeses no complertes i per estar massa temps sense millores.
Un problema es la manca de personal. Aquesta situació, que es pot considerar com molt preocupant, per no dir greu, ve provocada perquè des del 2009 i fins al 2016 per decret no es van convocar places de bombers professionals, el mateix que els voluntaris fa anys que no hi ha noves incorporacions. Això ha provocat una disminució important dels efectius perquè hi ha hagut bombers que s’han jubilat i les seves places no s’han cobert. Malgrat que des del 2016 es van tornar a convocar places, no en són suficients. Aquesta manca d’efectius en els serveis es cobreixen fent hores extres. Com a dada, en aquests anys de retallades tot el cos de bombers ha fet unes 500.000 hores extres.
Els altres dos problemes importants que es troben molts parcs de bombers són un material envellit i molts vehicles antiquats.

Deixa un comentari