/, Cultura/Més d’un miler de persones visiten l’exposició commemorativa del centenari de la Biblioteca Popular

Més d’un miler de persones visiten l’exposició commemorativa del centenari de la Biblioteca Popular

Últims dies per visitar la mostra, que romandrà oberta una setmana més del previst degut a la bona acollida

per | 2018-05-14 16:01:0414/05/2018 16:01 | 0 comentaris

Unes 1.200 persones ja han visitat l’exposició “La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls” des de la seva inauguració el passat 22 de març com a tret de sortida dels actes commemoratius del centenari de l’edifici. Una xifra de visitants valorada molt positivament des del Museu de Valls i que ha dut l’organització a prorrogar-ne el tancament fins al proper 27 de maig, una setmana més del previst inicialment. Entre els visitants que ja hi han passat destaquen diverses entitats, col·lectius i fins a 42 grups escolars, a més del públic general.

L’exposició commemorativa té lloc al mateix espai de la primera biblioteca pública de la Mancomunitat de Catalunya. La mostra, produïda pel Museu de Valls, repassa els moments més destacats de la història de la Popular, tot recollint-ne textos, fotografies i alguns objectes destacats. Entre els episodis que narra l’exposició hi figuren les gestions per fer el projecte, la primera pedra de l’edifici, la construcció i l’arquitecte, el fons de llibres i el servei de préstec, les bibliotecàries, el patronat i les activitats, les reformes i la restauració de l’edifici o el trasllat a la nova Biblioteca Carles Cardó. Completen l’exposició objectes diversos com una caixa de préstecs, els dietaris de les bibliotecàries, llibres de registres o guies de lectura, juntament amb diverses fotografies. Al centre de la sala, una acció artística enlaira, des d’un taulell bibliotecari, centenars de lletres fins a més de cinc metres d’alçada, en una intervenció artística que vol posar en valor l’accent literari de la biblioteca.

El conjunt d’actes commemoratius del centenari de la Biblioteca han estat impulsats per una comissió formada per l’Institut d’Estudis Vallencs, l’Ajuntament de Valls, la Biblioteca Carles Cardó, l’Arxiu Municipal, la Xarxa de Cultura i el Museu de Valls.

Deixa un comentari