El diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat que més de 14.000 treballadors de les comarques tarragonines es beneficiarien de l’increment del salari mínim interprofessional de fins a 1.000 euros mensuals que el grup socialista proposarà al Congrés.

Segons ha detallat el diputat tarragoní aquest increment s’hauria d’implementar progressivament fins a arribar a aquests 1.000 euros al mes el 2020.

En aquest sentit, cal recordar que la darrera pujada significativa del salari mínim va ser el 2004, quan el govern socialista el va incrementar en un 9%. Des de que Mariano Rajoy és president del govern el PP l’ha mantingut pràcticament congelat.
Per contra, durant el darrer període de govern socialista el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), i va passar de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.
Per a Joan Ruiz es tracta d’una mesura “perfectament aplicable si el govern del PP creu en les seves mateixes afirmacions quan assegura un dia sí i l’altre també que la crisi econòmica ja és cosa del passat. Doncs bé, els socialistes creiem que mentre la recuperació econòmica no arribi a les butxaques dels treballadors no hi haurà recuperació possible i les desigualtats socials continuaran ampliant-se.”

“Ningú demana cap brindis al sol, tan sols volem que se’ns expliqui per què, si el mateix executiu de Rajoy afirma que som un país ric com poden permetre que continuem tenint treballadors pobres. La veritat és que en aquests moments estem produint el mateix que el 2008 però tenim dos milions de llocs de treball menys. És a dir, cal repartir amb més justícia social l’increment de productivitat que s’ha assolit gràcies a la feina dels treballadors i treballadores.”

Així, el grup socialista defensarà l’impuls d’un pacte de rendes per aconseguir un increment salarial del 2,5% de mitjana l’any vinent i una pujada de salaris del 3% de mitjana anual durant els propers anys: 2019, 2020 i 2021.

“És d’estricte justícia: si els treballadors han estat els primer en patir les conseqüències nefastes de la crisi econòmica també han de ser els primers en percebre realment a la seva vida diària els efectes de la recuperació econòmica de la que ens parla el Govern. En cas contrari tan sols contribuiríem a l’augment de les desigualtats, de la precarietat laboral i de la pobresa”, ha argumentat el diputat socialista.

En aquest sentit, el grup socialista al Congrés treballarà per impulsar novament millors salaris, condicions laborals dignes i la negociació col·lectiva com la base de les relacions laborals al nostre país.